Hedret Magnar Brekke

Magnar Brekke (foto: Knut André Karlstad)

Professor Magnar Brekkes overgang til pensjonistenes rekker ble markert fredag med en mottagelse på Stupet.

10.11.2008 - Red.


Brekke gikk formelt av med pensjon 1/8 etter å ha vært ansatt ved høyskolen siden 1992.

- Dette er en vemodig markering for instituttet. Du har spilt en viktig rolle for oss, ikke bare innen forskning og undervisning. Magnar er en ukuelig optimist, sa instituttstyrer Sunniva Whittaker i sin tale.

Det var en lang rekke venner og kolleger som holdt taler og overrakte gaver til den pensjonerte engelskprofessoren. Blant dem overrakte redaksjonskomiteen for instituttets fagtidsskrift, SYNAPS, et festskrift til ære for Magnar Brekke [forsidebildet].

Festskriftet inneholder bidrag fra kollegaer og venner i inn- og utland som vil hedre ham for hans innsats gjennom et langt akademisk liv. Bidragene spenner over et vidt spekter på samme måte som Brekkes egen forskningsproduksjon.

Instituttet har med dette festskriftet lagt frem synlige bevis for hvordan Brekkes forskningsinteresser, spesielt innenfor rammen av det store prosjektet om KB-N (Kunnskapsbase for norsk økonomisk-administrativt domene) har ført til fruktbare nettverk, både nasjonalt og internasjonalt. Yngre kollegaer ved instituttet med liknende forskningsinteresser kan nå nyte godt av disse nettverk og føre videre det arbeidet Magnar Brekke har lagt et solid fundament for.

Sunniva Whittaker
HEDER. Instituttstyrer Sunniva Whittaker understreket Magnar Brekkes posisjon på instituttet, både som fagperson og medmenneske.
Foto: Knut André Karlstad
Venner og kolleger
KOLLEGER. Marita Kristiansen hadde laget en sang til Brekke, som ble fremført under mottakelsen på Stupet.
Foto: Knut André Karlstad

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive