Disputas: Kostnadsfordelingsproblemer i nettverk

Endre Bjørndal (36) disputerer fredag 24. mai for graden Dr.oecon ved Norges Handelshøyskole med avhandlingen "Cost Allocation Problems in Network and Production Settings".

15.05.2002 - Per Arne Solend


Avhandlingen tar for seg situasjoner der to eller flere parter samarbeider om en felles virksomhet, for eksempel en produksjonsvirksomhet eller et nettverk for transport av elektrisk strøm eller telekommunikasjonssignaler. En forutsetning for å få til et slikt samarbeid er at partene blir enige om en akseptabel fordeling av kostnader og inntekter forbundet med virksomheten. Alternativet til samarbeid er at de ulike partene, gjerne i grupper, etablerer sine egne virksomheter, og en løsning av fordelingsproblemet må blant annet ta hensyn til disse alternative mulighetene. Antallet mulige slike samarbeidskonstellasjoner er svært stort, og det gjør fordelingsproblemene komplekse.

Endre Bjørndal kommer fra Askvoll. Han er utdannet siviløkonom med Høyere avdelings studium fra Norges Handelshøyskole (NHH). Bjørndal har vært doktorgradsstipendiat under teleøkonomi-programmet ved NHH, og er nå ansatt ved Institutt for foretaksøkonomi ved NHH som midlertidig amanuensis.

Hovedveileder har vært professor Kurt Jörnsten ved institutt for foretaksøkonomi, Norges Handelshøyskole.

For mer informasjon, se pressemelding.

Endre Bjørndal

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive