Ny Executive MBA for Riksrevisjonen

Riksrevisjonen (Illustrasjon)

NHH Executive har utviklet en ny bedriftsintern Executive MBA for Riksrevisjonen. Avtalen omfatter i første omgang to programmer over fire år og har en verdi på 10 mill. kroner.

22.11.2012 - Red.


- Dette er en anerkjennelse av det sterke fagmiljøet vi har innen samfunnsøkonomi og revisjon ved NHH. Utviklingen av en helt ny Executive MBA innen temaet offentlig revisjon har vært krevende, og NHH Executive vil rette en spesiell takk til førsteamanuensis Karl Rolf Pedersen ved Institutt for samfunnsøkonomi, stipendiat Kjell Ove Røsok ved Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap og professor Jan Fridtjof Bernt ved UiB for det arbeidet som er gjort i tilbudsfasen, sier Andreas Rydgren ved NHH Executive.

- Avtalen vil være et viktig bidrag til videre vekst for NHH Executive. Med toppscore på oppdragsforståelse og kvalitet, samt gjennomføringsevne og leveringssikkerhet, fikk NHHE oppdraget. Dette til tross for en pris som var 50 prosent høyere enn konkurrenten i anbudskonkurransen, legger han til.

Studiet skal ha en sterk akademisk og forskningsmessig forankring, og skal bidra til å sikre at kompetansen utvikles til et høyere nivå på de fagområdene som er særegne for offentlig revisjon. De sentrale spørsmålene vil være knyttet til hvordan de mål som politiske myndigheter har satt for ulike politikkområder blir fulgt opp av forvaltningen, og om forvaltningens styringssystemer og virkemidler er velegnet til at målene kan nås på en økonomisk forsvarlig måte.

- Det jeg personlig synes er mest spennende, er aksept for at offentlig revisjon - særlig den delen som kalles forvaltningsrevisjon - bør bygge på samfunnsøkonomisk teori og metode. Den overordnede problemstillingen er hvordan Riksrevisjonen og Norges Kommunerevisorforbund (NKRF) kan bidra til å sikre at samfunnets ressurser utnyttes på best mulig måte, sier Karl Rolf Pedersen, programdirektør for det nye Executive MBA-programmet.

I tillegg til omfattende bidrag fra flere institutter på NHH, vil det også bli hentet inn enkeltforelesere fra andre utdanningsinstitusjoner. Dette bidrar til et program som har toppforelesere innen de fagfeltene Riksrevisjonen etterspør.

Om programmet:

• Hovedmålgruppen for programmet er ansatte i Riksrevisjonen og NKRF, men det vil også være åpent for andre søkere. Aktuelle kandidater skal i utgangspunktet minimum ha en bachelorgrad innen revisjonsfaget eller en mastergrad, og tre års relevant erfaring fra offentlig revisjon eller lignende.

• Utdanningen består av fem moduler (Offentlig styring, Effektevaluering, Offentlig rett, Budsjett og regnskap og Revisjon).

• Programmet er på mastergradsnivå, og det faglige tilbudet er satt opp i tråd med kravene til en MBA-grad ved NHH. Kandidater som fullfører vil kunne tildeles MBA-graden (under forutsetning av at den enkelte oppfyller opptakskriteriene for graden).


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive