Thriller på NHH

Mammon

Tirsdag 20. mars kommer NRK Drama til NHH for å filme scener til en ny thrillerserie.

16.03.2012 - Knut André Karlstad


NRK-serien Mammon er en thriller i seks deler, som tar for seg journalisten Peter Verås' jakt på sannheten om sin egen bror, en toppleder som tar sitt eget liv etter å ha blitt avslørt for underslag.

Vegard Stenberg Eriksen
Vegard Stenberg Eriksen.
Foto: Hans Erik Lindbom

- Han jakter sporene etter sin bror, som han prøver å finne sannheten om. Og noen av disse sporene peker mot tidligere studiekamerater, forteller produsent Vegard Stenberg Eriksen i NRK Drama.

Kristin Risvand Mo fra NHHs Informasjonsavdeling utdyper litt:

- NHH er en av flere samfunnsinstitusjoner som representerer makt og kunnskap i Mammon. Vi har en liten plass i serien fordi en av våre økonomiprofessorer blir en viktig kilde for den sannhetssøkende journalisten, forklarer hun.

Noe mer om den fiktive NHH-professoren vil ikke NRK-produsenten si, da det konkrete innholdet i serien er strengt hemmelig foreløpig.

- Skuespillerne selv vet ikke slutten, sier han.

Verås' jakt fører ham altså til Bergen og NHH. Scenene som skal spilles inn på høyskolen vil foregå ved hovedinngangen og i «Trakten». Det vil også være noen kontorscener med NHH-professoren, men disse skal spilles inn i studio i Oslo. De som nå håper NHH nå skal bli åsted for knallharde actionstunts blir nok dessverre litt skuffet.

- Det blir mye ankomst, mye fra informasjonsskranken ved NHH, og et hemmelig møte. Hovedpersonen blir etter hvert en jakta mann, så han kommer inn bakveien i en scene, røper produsent Eriksen.


Kristin Risvand Mo
Kristin Risvand Mo.
Foto: Eivind Senneset

Sjeldent, men ikke første gang

NHH har også tidligere samarbeidet med NRK om produksjoner. Allikevel er det relativt sjelden man får slike forespørsler.

- Det er ikke så ofte! Tidligere hadde vi jo et samarbeid med NRK om direktesendinger fra Aulaen, siste gang var under valgkampen i 2007. Ellers ble det spilt inn en undervisningsfilm for ungdom om Finn Kydlands og Edvard Prescotts nobelforskning i 2009 (se filmen, og tidligere Paraplyen-sak), sier Kristin Risvand Mo.


Mammon
Plakaten for TV-serien "Mammon".
Foto: NRK

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive