- NHH bør være en spydspiss

Idar Kreutzer (foto: Storebrand)

Idar Kreutzer og resten av Næringslivskomiteen mener man er godt på vei mot hovedmålet til handlingsprogrammet NHH 2021: At NHH skal nærme seg Europatoppen over en tiårsperiode. In English

16.03.2012 - Espen Bolghaug


I jubileumsåret 2011 lanserte NHH et tiårig handlingsprogram hvor målet er å styrke NHH både faglig og markedsmessig, slik at det kan konkurreres mot de beste handelshøyskolene i Europa.

Handlingsprogrammet ble utarbeidet i nært samarbeid med Næringslivskomiteen som ble opprettet nettopp med tanke på å kunne bruke jubileet til å styrke samspillet med nærings- og samfunnsliv.

Forlenger samarbeidet

- Både jeg og resten av komiteen er svært fornøyde med det arbeidet som er lagt ned i 2011, sier leder av Næringslivskomiteen og konsernsjef i Storebrand, Idar Kreutzer.

Fredag 9. mars hadde komiteen det siste formelle møte. Der kom det frem at medlemmene av komiteen ønsker å fortsette samarbeidet med NHH.

- Vi ser på det som skjer ved NHH som svært interessant, og ønsker helt klart å bidra videre til å løfte NHH opp mot de beste i Europa. Norge bør ha høye ambisjoner som kunnskapsnasjon, og NHH bør være en spydspiss i dette arbeidet. Selv om det formelle samarbeidet nå er avsluttet, er vi åpne for et mer uformelt samarbeid videre, gjerne ved at vi kan fungere som en referansegruppe som kan kontaktes ved behov, sier Kreutzer.

- Hvorfor fortsetter man ikke med det formelle samarbeidet?

- Næringslivskomiteen ønsker å bidra til at NHH kan nå sine ambisiøse mål, og planen var at vi skulle være med i startfasen for å hjelpe handlingsprogrammet i gang. Nå som dette er gjort, er det viktig at handlingsprogrammet følges opp gjennom styret og de ordinære organene ved NHH, sier Kreutzer.

Klare forventninger

Men selv om det formelle samarbeidet er avsluttet, har Næringslivskomiteen klare forventinger til NHHs prestasjoner i årene som kommer. Spennende og viktig forskning, å tiltrekke seg gode akademikere og å være en interessant arena for samfunnsdebatt fremheves spesielt av Kreutzer.

- Vi er trygge på at høyskolen vil kunne klare dette, kommenterer komitelederen.

- Handlingsprogrammet har vært aktivt i et år nå, ser dere allerede nå at arbeidet begynner å bære frukter?

- Vi ser allerede nå at dette gir mening. Arbeidet på alle de tre tematiske satsingsområdene er godt i gang med mye spennende og viktig innhold. Det er klart man må balansere næringslivets noe kortsiktige tidshorisont med forskningsmessig tålmodighet, men jeg er overbevist om at næringslivet også vil kunne få mye igjen for arbeidet med dette programmet, spesielt på lengre sikt, mener Kreutzer.

Jan I. Haaland og Idar Kreutzer
Både rektor og Storebrand-sjefen er fornøyde med samarbeidet, som nå formelt er avsluttet. Allikevel utelukker ikke Idar Kreutzer videre samarbeid på et mer uformelt plan.
Foto: Hallvard Lyssand

Fornøyd rektor

- Jeg er både glad for og imponert over det store engasjementet Næringslivskomiteen har vist for NHH, sier rektor Jan I. Haaland.

Han forteller at man ønsket å bruke jubileet til å se fremover og legge planer for hvordan NHHs posisjon nasjonalt og internasjonalt kunne styrkes, og at det har samarbeidet med Næringslivskomiteen til fulle bidratt til.

- Arbeidet med handlingsprogrammet NHH 2021 er godt i gang, og derved har komitéen gjort det den skulle gjøre. Men fra NHHs side er vi veldig glad for at komiteen åpner for et videre engasjement og samarbeid i andre former, avslutter Haaland.

Fakta

Næringslivskomiteen

Næringslivskomiteen ble oppnevnt høsten 2009 og hadde sitt første møte 18. desember 2009 i Oslo. Komiteen har totalt hatt 10 møter og har bestått av:

Konsernsjef Idar Kreutzer, Storebrand ASA (leder)

Departementsråd Elisabeth Berge, Olje- og energidepartementet

Konsernsjef Helge Lund, Statoil

Administrerende direktør Erik Mamelund, Ernst & Young

Divisjonsdirektør Katrine Trovik, DNB

Konsernsjef Jens Ulltveit-Moe, UMOE

Fra NHH har rektor Jan I. Haaland, professor Victor D. Norman og administrerende direktør Ole Hope deltatt aktivt i arbeidet sammen med næringslivskomiteen.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive