Best på undervisningskvalitet

NHH rangeres høyt på det nye nettstedet studiekvalitet.no. Høyskolen kommer best ut i landet når en ser på hvor tilfredse studentene er med undervisningskvaliteten.

30.03.2012 - Espen Bolghaug


Det nye nettstedet, som ble lansert torsdag 29. mars, er ment som et verktøy for å sammenligne kvaliteter ved ulike studieprogram, og NHH scorer høyt i samtlige kategorier. Når det gjelder undervisningskvalitet er altså NHH-studentene de mest fornøyde i undersøkelsen. På skalaen en til fem scorer NHH 4,25.

Fornøyd prorektor

- Dette er strålende resultater for NHH. Vi har svært dyktige studenter, som er bevisste på hvordan de vil ha det, og da er det også ekstra godt å se slike resultater der studentene selv svarer at de er fornøyde med så vel det faglige innholdet som undervisningskvaliteten her på NHH, sier prorektor ved NHH, Gunnar E. Christensen.

Han er derimot ikke overrasket over at det nye nettstedet viser at NHH-kandidatene lett får seg arbeid, og at de oppfatter egen utdanning som relevant i forhold til arbeidslivet.

- Dette er noe vi vet og som vi regner med, og er vel egentlig et trekk ved de fleste utdannelsene innen økonomi og administrasjon, forteller Christensen.

Ønsker variasjon

Fornøyde: Helén Martinsen og Silje Fjæra (fra høyre) er stort sett fornøyde med undervisningstilbudet ved NHH.
Foto: Espen Bolghaug

På biblioteket på NHH sitter Helén Martinsen og Silje Fjæra, begge i ferd med å avslutte sitt tredje år som bachelor-student. De er begge godt fornøyd med utdannelsen de får, men ser også potensiale for forbedringer.

-Spesielt etter jeg var på utveksling så jeg at det finnes andre undervisningsmetoder NHH også burde prøve, forteller Helén. Hun nevner økt variasjon i undervisningen som et konkret eksempel.

- Jeg tror det er vanlig at man på bachelornivå opplever mye enveiskommunikasjon, men at dette endrer seg på når man begynner på master, fortsetter hun.

NHH er i den samlede vurderingen rangert blant de tre beste i landet, sammen med Juss ved Universitetet i Tromsø og Siviløkonom ved Universitetet i Nordland. Den generelle vurderingen er et eget spørsmål i undersøkelsen, og er ikke utledet av de andre delkategoriene.

Her kan du se hvordan NHH gjør det, sammenliknet med de andre utdanningsinstitusjonene.

Studiekvalitet.no

Er et samarbeid mellom mellom Tekna, NHO, Nordea, Abelia, NCE Systems Engineering Kongsberg, Telenor, Microsoft, Aftenposten og Civita.

Hovedgrunnlaget for Studiekvalitet er en undersøkelse som Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU) har gjort av kandidater med høyere grads eksamen et halvt år etter de ble uteksaminert fra sine læresteder

I tillegg viser siden informasjon fra Samordna opptak og Database for statistikk om høyere utdanning. Studiekvalitet ble opprettet i 2012. Nettstedets innhold vil oppdateres og utvides etter hvert som ny informasjon gjøres tilgjengelig.

Studiekvalitet er ikke en database i seg selv, men en nettportal som innhenter og sammenstiller data fra ulike databaser og statistikksystemer. Basert på disse dataene viser Studiekvalitet utvalgte indikatorer ut fra brukerens egne preferanser.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive