Internasjonal gjeldskrise - tillit og risiko

NHH

Vårkonferansen 2012 arrangeres på NHH onsdag 30. mai. Hovedtemaet i år er tillit og risiko i kjølvannet av den pågående gjeldskrisen.

23.05.2012 - Red.


Konferansen tar opp samspillet mellom tillit og risiko på flere nivå; relatert til gjeldskrisen, i finansmarkedene og mellom og i bedrifter. Gjeldskrisen utfordrer tilliten i internasjonale relasjoner og endrer risiki for aktører i globale markeder. Også penge- og finanspolitikken påvirkes av svekket tillit.

Knut N. Kjær, som var første leder av statens pensjonsfond utland (oljefondet), vil sammen med NHH-professor Gernot Doppelhofer innlede til debatt.

Gjeldskrisen som følger etter finanskrisen har store virkninger på risiko i finansinstitusjoner og tilliten mellom aktørene i finansmarkedene. Forholdet mellom myndigheter og finanssektoren og mellom banker og kunder påvirkes av endret tillit og risiko. Konsernsjef Rune Bjerke, DNB, vil sammen med NHH-professorene Lasse Lien og Magne Supphellen gi oss vurderinger av betydningen av tillit for risiko i bank og finans.

Forholdet mellom eier og organisasjon og eiers oppfølgning av organisasjonen avspeiler tillit i bedriften. Kontroll, tillit og risiko er en spesiell utfordring i konsern med vid internasjonal tilstedeværelse. Konsernsjef Gunvor Ulstein, Ulstein Group, vil sammen med NHH-professor Hanne Nørreklit gi sine synspunkt på tillit i organisasjoner.

Konferansen avsluttes med foredrag av professor og forsker Gudmund Hernes.

Fullstendig program på neste side. Mer informasjon finnes på Vårkonferansens hjemmesider.

Dato: Onsdag 30. mai 2012
Tid: 9:00-15:30
Sted: Hovedbygget, NHH

Vårkonferansen 2012

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive