NHH best på studentutveksling

Aldri før har så mange norske studenter dratt på Erasmus-opphold i Europa, og NHH er klart best i Norge på å få studentene sine ut.

24.01.2012 - Espen Bolghaug


Tall fra Senter for internasjonalisering av utdanning (SIU) har utarbeidet tall for studieåret 2010-2011 viser hvor mange studenter Norge sender ut i Europa som en del av Erasmus-programmet. NHH er den utdanningsinstitusjonen som sender flest studenter ut for å ta en del av graden, sett i forhold til antall studenter.

Etterspør internasjonal erfaring

Fornøyd: John Andersen, leder ved Internasjonalt kontor på NHH, er fornøyd med tallene fra SIU.
Foto: Arkiv.

- Studentutveksling har i mange år vært et meget viktig satsingsområde for NHH, som en del av vår internasjonale strategi. Erasmus har vært en betydelig suksess, og NHH er i en unik posisjon når det gjelder omfanget av studentutveksling, sier John A. Andersen, leder for Internasjonalt kontor ved NHH, til forskning.no

Hele 12 prosent av NHH-studentene tar en del av graden sin gjennom et Erasmus-opphold. Ved UIO, som sender flest studenter ut målt i absolutte termer, ligger dette tallet på fire prosent.

- Næringslivet etterspør kandidater som har internasjonal erfaring. Språk og utdanningsopphold i utlandet er viktig, fortsetter Andersen.


Internasjonal master

Det internasjonale fokuset blant NHH-studentene er størst på masternivå. Her velger hele 50 prosent å dra ut, mens det samme tallet er 25 prosent på bachelornivå.

- NHHs strategi er å tilby et omfattende utvekslingsprogram med god spredning hva angår geografi og språk. Som en integrert del av studiene kan NHH-studentene velge engelsk, fransk, spansk, tysk og japansk som valgfrie fag.

- Anvendelse av fremmedspråk innenfor økonomifag blir derfor et viktig element under utvekslingsoppholdet, poengterer Andersen.

Les mer om hvordan de andre utdanningsinstitusjonene gjør det her.

Dette er saken

Erasmus er EUs program for samarbeid innenfor høyere utdanning. Gjennom EØS-avtalen deltar Norge på lik linje med EU-landene.

I studieåret 2010-2011 dro 1530 norske studenter ut på studie- eller praksisopphold i Europa under Erasmus-programmet.

Det er en økning på hele 13 prosent fra året før, og ny toppnotering. Det typiske Erasmus-oppholdet varer i ett studiesemester.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive