Kontrakter for 40 mill. kroner

NHH Executive (Arkivfoto: Trond Hansen)

NHH Executive har det siste året jobbet frem avtaler til en verdi av 40 mill. kroner med svært ettertraktede kunder i både privat og offentlig sektor. - Vi er avhengig av å fornye porteføljen av kurs, og i de fleste tilfeller skreddersyr vi programmene etter kundens behov, sier seniorkonsulent Andreas Rydgren.

13.01.2012 - Sigrid Folkestad/Hallvard Lyssand


Seniorkonsulent Andreas Rydgren, NHH Executive (Foto: Hallvard Lyssand)
Seniorkonsulent ved NHH Executive Andreas Rydgren mener NHHs bedriftsinterne programmer vil få en enda sterkere posisjon i løpet av få år. - Våre tilbud er av så høy kvalitet at vi klarer å trekke de mest kresne kundene, sier han.
Foto: Hallvard Lyssand/Arkiv

På tross av usikre økonomiske tider, opplever ikke NHH Executive nedgang i omsetningen av bedriftsinterne programmer.

Forklaringen, mener Andreas Rydgren, kan være at avdelingen har fått mange kunder fra offentlig sektor, samtidig som private virksomheter også er interessert i den kompetansen NHH tilbyr.

- Etter hvert har NHH Executive fått mange gode referanseprosjekter å vise til, sier Rydgren

- Forskjellene blant leverandørene på det norske markedet kommer bare til å øke. Det er de som har erfaring fra faglig krevende oppdrag som også vil vinne kundene i framtiden. Sånn sett er kanskje våre største konkurrenter internasjonale høyskoler med sterke merkenavn, legger han til.

Lederskole for Bergen kommune

Like før jul i fjor ble det inngått en kontrakt med Bergen kommune, der NHH Executive og AFF i felleskap skal levere et bedriftsinternt lederprogram.

Utgangspunktet for programmet er at Bergen kommune skal øke kunnskapen om lederatferd, teamledelse og organisasjonsutvikling, for å styrke lederens identitet, kompetanse og handlekraft.

Bergen kommune lederskole legger vekt på kunnskapsutvikling og ferdighetstrening for den enkelte deltaker, og består av ni samlinger på i alt 25 dager. Kurset er på masternivå og gir 30 studiepoeng.

Totalt skal 96 ledere gjennom programmet, fordelt på fire kull med 24 personer. Avtalen strekker seg frem til 2016.


- Store forventninger

Leder for HR-seksjonen i Bergen kommune, Bjørg Lædre. (Foto: Hallvard Lyssand)
Leder for HR-seksjonen i Bergen kommune, Bjørg Lædre, har store forventninger til lederskolen i regi av NHH og AFF.
Foto: Hallvard Lyssand

- Vi arbeider kontinuerlig for å styrke ledelsen i alle ledd i Bergen kommune. Dette er et sentralt satsingsområde og et fokusområde i HR-strategien vår, sier Bjørg Lædre, som er leder for HR-seksjonen i kommunen.

- Lederskolen blir en del av vårt system for lederutvikling, og blir selve flaggskipet vårt i denne sammenhengen, legger hun til.

- Vi har store forventninger til programmet. Kombinasjonen NHH og AFF borger for kvalitet, avslutter Lædre.

NHH og AFF fikk kontrakten med Bergen kommune etter en anbudsrunde.

- Det er gledelig å se at markedet er positiv til modellen der NHH og AFF kombinerer lederutvikling med ledelsesteori. NHH har helt klart et konkurransefortrinn i forhold til de andre aktørene i utdanningsbransjen på grunn av vår tette kobling til AFF, sier Rydgren.

Fra før av samarbeider NHH og AFF om Nasjonalt utdanningstilbud for rektorer og Nasjonal lederutdanning for styrere i barnehager.

Nytt program for SKAGEN Fondene

SKAGEN Fondene har vært kunde av NHH Executive siden 2005, og samarbeidet har ført til stadig utvikling basert på gode erfaringer og nye utdanningsbehov.

Hittil har SKAGEN Fondene gjennomført fire kurs i regi av NHH: Anvendt makro, personlig økonomi, finansiell økonomi og etikk for fondsforvaltere og finansielle rådgivere. Flere av kursene har blitt gjentatt flere ganger.

9. januar inngikk SKAGEN Fondene og NHH Executive avtale om gjennomføring av et nyutviklet bedriftsinternt program i Økonomi og psykologi.

Kurset i økonomi og psykologi vil fokusere på hvordan økonomiske og psykologiske faktorer påvirker økonomisk adferd. Tradisjonell økonomisk tenkning har antatt at folk er fullkomment rasjonelle og egeninteresserte. Ved å se på hvordan folk er begrenset rasjonelle og også lar seg motivere av moralske og sosiale hensyn, kan det hjelpe oss å forstå ulike økonomiske fenomener.

Professorene Alexander W. Cappelen og Bertil Tungodden vil være ansvarlig for gjennomføring av kurset.

- Vi er avhengig av å fornye porteføljen av kurs som vi tilbyr kundene våre, og i de fleste tilfeller skreddersyr vi programmene etter kundens behov. Det er ekstra morsomt at vi får med forskere som er helt i verdenstoppen innen sitt felt, og at markedet også ser positivt på dette, sier Rydgren.

Norges eneste bedriftsinterne Executive MBA

NHH Executive har i tillegg signert kontrakt med DNB om gjennomføring av Finansanalyse og regnskap og Strategisk forretningsforståelse med oppstart i 2012. Dette er en videreføring av samarbeidet NHH Executive har hatt med DNB gjennom mange år.

Hvis deltakerne tar begge programmene vil de få en Executive MBA grad fra NHH - landets eneste bedriftsinterne Executive MBA.

I løpet av 2011 har NHH Executive også fått Nordea som kunde, og har gjennomført et program i Corporate valuation, control and restructuring. Det er professorene Karin S. Thorburn og B. Espen Eckbo som har hatt det faglige ansvaret for programmet, som gir 20 studiepoeng for de Nordea-ansatte.

Ny sjømatavtale

Markedskompetanse for norsk sjømatnæring er et kompetansetilbud under Marint verdiskapingsprogram i Innovasjon Norge. Programmet har gått fem år på rad, med NHH som faglig leverandør.

I sommer var det duket for ny anbudsrunde, og NHH fikk kontrakten som går over to år, i tillegg til at oppdragsgiver har opsjon på å forlenge kontrakten i ytterligere to år.

- Kompetanseprogrammet for sjømatnæringen er en viktig del av Marint verdiskapingsprogram. NHH leverer et kompetansetilbud som har en ideell sammensetning av teoretiske modeller og praktiske case fra næringen, sier Petter Ustad, som er ansvarlig for marin sektor i Innovasjon Norge.

Kurset tilsyn

Post- og teletilsynet ble også ny kunde i løpet av 2011.

Torstein Olsen, direktør i Post- og teletilsynet, sier følgende:

- Vi ønsker at våre ansatte skal utvikle glød og entusiasme for faget, og samtidig gjøre Post- og teletilsynet til en attraktiv arbeidsplass for de gode kandidatene. Kurset i nettverksøkonomi tar sikte på å utvikle våre ansattes kompetanse og analytiske evner, for å sikre at våre vedtak er solid forankret.

Professor Lars Sørgard har vært fagansvarlig for begge kursene som har foregått i Post- og teletilsynets nye lokaler i Lillesand.

Les mer om hvert enkelt program


Nye kontrakter i 2011

• Utdanningsdirektoratet: Nasjonal lederutdanning for styrere i barnehager
• Innovasjon Norge: Markedskompetanse for norsk sjømatnæring
• DNB: Finansanalyse og regnskap og Strategisk forretningsforståelse
• Bergen kommune: BK lederskole
• Nordea: Corporate valuation, control and restructuring
• Post- og teletilsynet: Nettverksøkonomi og markedsstruktur
• SKAGEN Fondene: Anvendt makroøkonomi
• Reinertsen Personalledelse og kompetanseutvikling



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive