Evaluerer bachelorstudiet

I løpet av høsten vil Programutvalget for bachelorutdanningen (PBU) foreta en helhetlig evaluering av bachelorprogrammet ved NHH . - Det er første gang i NHHs historie det skjer en helhetlig og systematisk evaluering av et helt studieprogram, sier dekan Linda Orvedal.

26.09.2007 - Red.


Programutvalget ønsker å engasjere studentene, instituttene og vitenskapelig så vel som andre tilsatte i en bredt anlagt evaluering. Alle studentene på 2004-kullet vil få tilsendt spørreskjema om en ukes tid. Videre blir alle instituttene, fagutvalgene, Internasjonalt utvalg, Internasjonalt kontor, Programutvalget for masterutdanningen, profilkoordinatorene, Studieadministrasjonen bedt om å delta i evalueringen. Dekanen skal informere om dette på instituttene og få bistand fra Arild Raaheim til å supplere med noen fokusgrupper blant studentene.

- Vi vil også systematisere den informasjonen vi allerede har i dag fra kursevalueringer, fra felles studieadministrativt system (FS) og fra andre kilder for en bredest mulig gjennomgang.

Forbedring
Bachelorstudiet ved NHH er ettertraktet med høyere søkning og større opptakstall enn noensinne. Dekanen understreker at det er ingen indikatorer som tilsier at det er noe problem i studietilbudet, fokuset her er på forbedring.

- Vi ønsker å forbedre et allerede godt produkt, og da må vi se på hvilke områder som skal prioriteres. Skal vi bli bedre, må vi vite hvor skoen trykker. Det er også viktig for oss å være sikre på hva som er bra og hvorfor det er godt, sier Orvedal som håper å ha resultatet av evalueringen klar ut på nyåret.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive