Karrierekrigen

Hele 67 bedrifter ville vise seg frem under årets karrieredag, og sjelden har kampen om studentene vært hardere. - Vær så snill å la studentene studere fra seg før dere ansetter dem, sa rektor Jan I. Haaland til latterfylt mottakelse fra bedriftsrepresentantene under åpningen.

05.10.2007 - Morten Halvorsen


Liv og røre på Karrieredagen.
Foto: Per Bjarte Ulvedal Nes.

Haaland ønsket bedriftene velkommen, men uttrykte skepsis til at mange studenter fristes til å droppe masterstudier til fordel for lukrative jobbtilbud like etter bachelorgraden.

Ettertraktede masterstudenter
HR-koordinator i KPMG, Beate Cedsal, kan bekrefte at det er mangel på avgangsstudenter.

- Fjoråret var et dårlig år på grunn av overgangen til 5-årig studium, men også i år er det færre studenter enn vanlig som går ut fra NHH. Kampen om studentene blir derfor hard, men vi håper søkermassen vil øke i framtiden, sier Cedsal.

Cedsal ser ingen problemer med at studenter rekrutteres før de er ferdig studert.

- Vi ansetter kandidater som har maks to år igjen av studietiden.

Hun tror heller ikke studentene gjør en dårligere innsats selv om de er sikret jobb etter studietiden.

- Studentene vet at karakterene vil følge dem en god stund fram i tid, så det tror jeg ikke er noe problem.

Fornøyde deltakere
Leder for Karrieredagen, Line Ågedal Sandnes, var svært fornøyd med dagens forløp.

- Det har gått over all forventning, både bedriftene og studentene jeg har snakket med synes å være fornøyde. Det at bedriftene etterlyser flere avgangsstudenter uten jobb, er vanskelig for oss å gjøre noe med, sier hun.

Sjekker markedet
Linn Therese Holsen går på UiB, men planlegger å søke NHH til neste år. Hun var til stede på karrieredagen for å se hva slags jobbmuligheter en NHH-utdannelse kan gi.

- Det er mangfoldet som er mest imponerende, du kan faktisk jobbe innen nesten hva som helst. Jeg synes L'Oreal virket spennende, fordi jeg har litt erfaring fra den bransjen fra før, og det er en litt annerledes måte å bruke en økonomiutdanning på.

- Hva var dagens høydepunkt?
- Jeg skulle til å svare isen fra PwC, men bør vel heller svare at det er vanskelig å trekke fram noe spesielt, sier hun.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive