Internasjonal studentsamling på NHH

Internasjonale studenter fra tretten norske universiteter og høyskoler møtes på NHH den 12.-14. oktober. Norge får stadig flere studenter med utenlandsk bakgrunn. Det betyr at integrering blir et stadig viktigere tema.

04.10.2007 - Tekst og foto: Jens Frølich Holte


Leder for International Students' Union ved NHH, Isikcan Aysev, er vert for ISUs årsmøte.

International Students' Union of Norway (ISU) er interesseorganisasjonen for utenlandske studenter i Norge. Flere og flere utvekslingsstudenter finner veien til Norge og NHH, og ISU representerer nå nærmere 200 studenter ved skolen.

Dette er en vesentlig del av studentmassen, og det er viktig at disse integreres med sine norske medstudenter.

- Vi ønsker å skape felles møteplasser for norske og internasjonale studenter, forteller leder for ISU NHH, Isikcan Aysev.

Oppfordres til aktivitet
Ved siden av å arrangere sosiale sammenkomster, oppfordrer ISU utvekslingsstudenter til å bli aktive i studentforeningen på skolen. Dette blir stadig enklere. I år har for eksempel studentfestivalen UKEN utlyst enkelte stillinger på engelsk.

- UKEN skal gjenspeile hele studentmassen, og det er bra at vi har mangfold. Internasjonale studenter bringer gjerne med seg verdifulle erfaringer, konstaterer UKEsjef Adrian Geelmuyden.

Beste lokalavdeling
I fjor ble ISU-avdelingen på NHH kåret til det beste lokale avsnittet av ISU, takket være et høyt aktivitetsnivå. Isikcan Aysev håper at denne mentaliteten kan smitte over fra NHH til de øvrige lokalavdelingene i organisasjonen.

- Jeg håper vårt virke ved NHH kan inspirere de andre avdelingene til også gjøre et godt arbeid, sier Aysev.

På NHH skal de 25 delegatene som deltar på samlingen blant annet velge nytt styre og debattere studentvelferd for internasjonale studenter. Både rektor Jan I. Haaland og Anne Kari Bjørge fra Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon skal holde gjesteforedrag under konferansen.

12.-14. oktober møtes 25 internasjonale studenter fra norske universiteter og høyskoler på NHH.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive