Valgkampen starter på NHH

For tredje år på rad starter NRK sine valgkampsendinger fra NHH. Forrige uke var Knut Olsen på befaring. Ingen sendinger i NRK-historien har vært så professortung som debattmøtene på NHH.

11.05.2007 - Kristian T. Marthinsen


Knut Olsen fra Valgsendingen i 2006. Alle foto: Paul Sigve Amundsen.


NRK trives godt i Aulaen på NHH, og på valgkampmøtet i august blir det blant annet duell mellom Terje Søviknes og Rune Gerhardsen.

I tillegg vil valg-veteran Geir Helliesen holde valgskole. Han tar med seg værmeteorologenes gamle flanellograf for å vise hvordan et valg fungerer.

- Partilederdebatt er risikosport
Også i år blir det partilederdebatt. Jens Stoltenberg, Erna Solberg, Siv Jensen og Kristin Halvorsen møter opp for å bli grillet av programleder Olsen.

Onsdag 10. mai deltok Olsen på en debatt i regi av Nordiske Mediedager. Der kunne han innrømme at det var en risikoidrett med stor fallhøyde for debattdeltakerne, men at folkemøtene på tv var noe å satse på også inn i fremtiden - for eksempel ved høstens lokalvalg, det skriver Bergens Tidende 11. mai.

NRK-debatten har en god blanding av fagfolk og studenter. Her er professorene Guttorm Schjelderup og Terje Hansen (t.h) blant debattantene.

Gledelig for NHH
- NRK sier at NHH er det beste stedet å sende fra, og de er veldig entusiastiske over å være her, forteller Asle Haukaas, informasjonssjef ved NHH.

I følge informasjonssjefen gir blandingen av fagfolk og studenter et godt trøkk i salen.
- Til sammen blir det et entusiastisk og lydhørt publikum. Det er heller ingen ulempe at NHH-studentene er så teknisk begavet at de matcher NRKs teknikere, sier han.

Det akademiske innslager i NRK-debattene er som regel veldig tung, og består vanligvis av flere NHH-profiler.

- Dette er et konkret bevis på at NHH er synlig som fagmiljø og bidrar i samfunnsdebatten, sier Haukaas.Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive