Prestisjetungt symposium fra NHH og AFF

NHH-professor Paul Gooderham skal arrangere et to timer langt symposium under en konferanse i USA til høsten. Konferansen er arrangert av det verdenskjente Academy of Management.

15.05.2007 - Kristian T. Marthinsen


Paul Gooderham arrangerer et symposium ved Academy of Management i august.

Academy of Management er en forening for akademikere som forsker på organisasjon og ledelse. Hvert år holder de en stor konferanse i forskjellige byer. I år er det Philadelphia som er vertsby

Sosial kapital er tema
Gooderhams symposium omfatter bidrag til utviklingen av sosial kapital for kunnskapsdeling i multinasjonale selskaper. Der har han samlet forskere fra en rekke europeiske og Nord-amerikanske universiteter. På konferansen presenterer de sine forskningsfunn rundt temaer som sosial kapital og multinasjonale selskaper.

I følge Gooderham investerer Multinasjonale selskaper stadig mer i utlandet gjennom å etablere utenlandske datterselskaper. Forskning viser at multinasjonale selskaper må tenke som nettverksorganisasjoner der datterselskapene og hovedkontoret er bundet sammen ved hjelp av sosial kapital.

- Men slik sosial kapital oppstår ikke bare av seg selv. Ny forskning på multinasjonale selskaper ser nærmere på hvordan man kan legge til rette for en bedre dynamisk evne, skriver Gooderham i programmet for symposiet.

Bredt samarbeid
I Gooderhams symposium er det en stor spredning av akademiske miljøer. Hele 13 forskjellige studiesteder er representert, og NHH-forskeren antar at mellom syv og åtte tusen økonomi- og ledelsesforskere vil delta på konferansen.

- Det er stas at dette koordineres fra NHH. Det er et uttrykk for at vi har gode nettverk, sier Gooderham, og legger til at det er en enorm konkurranse for å få et symposium antatt.

- Det er også svært meningsfylt at AFF ved Rune Rønning også presenterer AFFs tenkning på symposiet. Det er meget viktig for hele NHH-miljøet at NHH og AFF kan samarbeide om slike temaer.

Et viktig nettverk
I følge Gooderham er deltakelse på slike konferanser en viktig markering av at vi har etablert en forskningsfront med utgangspunkt fra NHH.

- Nettverk man blir kjent med på slike konferanser er av stor verdi med tanke på fremtidig publisering, spesielt når man skal organisere prosjektsøknader som i økende grad skal ha utgangspunkt i et internasjonalt miljø, sier han.

Academy of Management-konferansen arrangeres 3. - 8. august i år, og Gooderham ser frem til symposiet som har fått et gunstig tidspunkt allerede den første dagen av konferansen.

- Jeg synes det er flatterende at vi har fått dette symposiet antatt av en verdensledende konferanse innenfor fagfeltet organisasjon og ledelse, sier NHH-professoren.Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive