Marsj mot sult

Søndag 13. mai arrangeres Walk the World. I mer enn 118 land vil mennesker samles i gatene for å bekjempe sult. I Bergen går marsjen fra Vågsalmenningen.

08.05.2007 - Red.I mer enn 280 steder i over 118 land, gjennom alle de 24 tidssonene deltar mennesker i fredsmarsjen "Walk the World" for å bekjempe sult. Blant deltakerne er NHHs CEMS-studenter.

Marsjen er en del av kampanjen Fight Hunger, som har som målsetting å bekjempe sult og underernæring blant barn innen 2015. I 2006 gikk mer enn 750 000 mennesker i over 100 land.

Ordfører Friele er med
Som Ordfører i Bergen synes Herman Friele det er en glede å kunne oppfordre alle bergensere til å delta i marsjen.

- Inntektene går til skolematprosjektet i Tanzania, og jeg synes det er en herlig tanke å vite at man på denne dagen kan få i både pose og sekk; en spasertur som gjør kroppen godt og ikke minst 100 kroner til et formål som gjør hjertet godt! Jeg håper flest mulig bergensere vil bidra til at arrangementet 13. mai kan berøre enda flere mennesker som trenger vår hjelp på en enda bedre måte. Det sier Friele til nettstedet for Walk the World.

Marsj og underholdning
Arrangementet starter kl. 14.00 på Vågsalmenningen i Bergen (se kart). Derfra vil vi marsjere gjennom Bergen sentrum og avslutte på festplassen, hvor det vil bli musikk og underholdning til ca. kl. 16.00.

Etter marsjen blir det oppvisninger fra Extravadance, Direksjonsmusikken, Jarle Veland og Ukerevyen. Filip Rygg fra KrF vil også holde et innlegg.

Deltakeravgiften er 50 kr for studenter og barn og 100 kr voksne. En familie betaler 200 kr. Alle deltakere mottar en T-skjorte. Inntektene fra arrangementet går uavkortet til skolematprosjektet i Tanzania hvor WFP driver matutdeling til nærmere 1 million barn.

For mer informasjon om Fight Hunger og Walk the World, gå inn på
www.fighthunger.org/home.Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive