Internasjonal finanskonferanse i regi av NHH

Over 30 økonomer fra store deler av Europa og Nord-Amerika møtes på Solstrand i slutten av mai. Der arrangerer Kjell G. Nyborg (bildet) fra NHH og Ron Anderson fra London School of Economics (LSE) en todagers finanskonferanse i samarbeid med CEPR.

21.05.2007 - Kristian T. Marthinsen


Finanskonferansen arrangeres på Solstrand 25. - 26. mai.

- Konferansen fokuserer på forskning i foretaksfinansiering og risk management, av både empirisk og teoretisk natur, forteller Nyborg.

Konferansen legger særlig vekt på dynamiske modeller. For eksempel hvordan kapitalstruktur forandrer seg med fundamentale variabler over tid. Slike fundamentale variabler kan være fremtidsutsiktene til et selskap og den informasjonen ledelsen har om disse utsiktene.

Kvalifisert og profilert publikum
En stor del av deltakerne er tilknyttet CEPR (Centre for Economic Policy Research) og kommer fra høyskoler og universiteter i Europa. Men det er også med deltakere fra universiteter i Nord Amerika og Asia, som UC Berkeley, Dartmouth, Toronto, og Hong Kong.

- Totalt vil 14 papers bli presentert. Dette er alle upubliserte arbeid som har forskjellige stadier av "ferdighet". Konferansen gir en mulighet for akademikere som jobber i dette feltet å presentere forskningen sin foran et høyt kvalifisert og profilert publikum bestående av andre forskere. Det er også en gylden anledning til å få feedback, se hva andre driver med, og å bygge nettverk, sier Nyborg.

Professor Nyborg har jobbet og bodd i London i en årrekke. Han mener at denne konferansen, som også er sponset av SNF, viser at fagmiljøet ved NHH blir lagt merke til i utlandet.

- Jeg håper at konferansen kan hjelpe til med å gjøre NHH mer kjent i CEPR miljøet i finans, og omvendt. CEPR spiller en ganske sentral rolle i forskningsmiljøet i Europa, sier Nyborg.

Les programmet for konferansen.Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive