Silhuetten er ute

Knut Espelid og Thorstein Selvik har tatt initiativ NHH Alumnifond. Foto: Helge Skodvin.

Historiens siste Silhuetten er kommet. Her finner du saker om endringsledelse med Christine Meyer og Inger Stensaker, strategien bak innkjøp av utenlandske fotballspillere og satsingen på NHH Alumnifond. Visste du at professor Odd Nordhaug har debutert som skjønnlitterær forfatter?

14.06.2007 - Sigrid Folkestad


De to tidligere NHH-studentene Thorstein Selvik og Knut Espelid har tatt initiativ til et alumnifond ved Norges Handelshøyskole. De ønsker at pengegaver fra nåværende og kommende alumni vil bli et ytterligerebidrag til høyskolens akademiske utvikling.

Linda Orvedal i forskergruppen som har utarbeidet rapportene. Foto: Helge Skodvin.

Fremtidens vinnere
En firedobling av realinntekten samlet sett. Økt inntektsgap mellom kapitaleiere og lønnstakere. Større lønnsforskjeller mellom utdannet og ufaglært arbeidskraft. Dette er bare noen av konsekvensene for Norge som følge av innfasingen av Kina og India i verdensøkonomien, viser rapporter utarbeidet av Kjetil Bjorvatn, Linda Orvedal, Victor D. Norman og Stig Tenold ved NHH.


Steinalderen?
Mange ledere inkluderer ansatte i for stor grad når de skal gjennomføre endringer i organisasjonen, mener Christine Meyer og Inger Stensaker. Da blir det lett til at endringene tar altfor mye tid og tar fokuset bort fra daglig drift, mener de to endringsforskerne ved NHH.

- Dersom man gjennomfører mange endringer i organisasjonene, trenger man ikke ta absolutt alle med, men selektivt inkludere ledere og medarbeidere, sier Meyer.

- Problemet er man i dag blir oppfattet som å komme fra steinalderen hvis en ikke legger stor vekt på involvering, supplerer Stensaker.

Christine Meyer og Inger Stensaker ved Insitutt for strategi og ledelse. Foto: Eivind Senneset.

Fotballstrategi og fiasko?
Festspillene i Bergen har helt siden starten i 1953 vært Norges største og viktigste festival. Men det er ingen selvfølge at det vil fortsette å være slik, skriver festspilldirektør Per Boye Hansen.

- Fiaskoen ligger i at i jaget etter resultater glemmer man å utvikle egne spillere, sier SNF-forsker Stig-Erik Jacobsen. I løpet av de siste sesongene har antallet utenlandske spillere i norsk toppfotball økt drastisk. Det bekymrer mange, også i NHH-miljøet. I hvert fall de som har et hjerte som banker for det norske landslaget.

- Norske ledere må bli mer ‹‹sjef››
Den demokratiske og lavprofilerte norske lederstilen kan skape utfordringer når norsk bedriftskultur møter utenlandsk, hevder Atle Jordahl og Michelle Farooqui ved AFF.


Odd Nordhaug på lunsj i Bergen. Foto: Helge Skodvin.

Professor Odd Nordhaug debuterte skjønnlitterært i år med romanen Kandinskys sorte Oval under forfatternavnet O. N. Alfsen.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive