Fin vekst i søkermassen til masterutdanningen

Det totale søkertallet til NHHs masterprogram økte i år med 13 prosent i forhold til i fjor. Samtlige søkergrupper viser økning i søkertallene, og kvinneandelen kan komme på nærmere 40 prosent.

11.06.2007 - Kristian T. Marthinsen


Dekan for masterutdanningen, Iver Bragelien, er fornøyd med økningen til masterprogrammene ved NHH.

- Det er de interne studentene som står for den største veksten, men vi har også en økning på åtte-ni prosent for de eksterne søkerne totalt sett, forteller Iver Bragelien som er dekan for masterutdanningen ved NHH.

Stadig økning i inntaket av eksterne studenter
I fjør økte opptaket av eksterne studenter med rundt 20 prosent på både masterstudiet i økonomi og administrasjon (MØA) og masterstudiet i regnskap og revisjon (MRR), og det ser ut til at vi får en økning også i år, sier Bragelien. For det norskspråklige opptaket til MØA har vi for eksempel økt måltallet fra 125 til 140 nye studenter, og vi håper på rundt 40 nye engelskspråklige studenter til høsten.

Selve opptaket avhenger naturligvis sterkt av karakterene til søkerne. I fjor opplevde opptakskontoret at antallet kvalifiserte norskspråklige søkere til MØA økte betydelig, til tross for at søkertallene gikk ned. I følge Bragelien er det for tidlig å si hvordan dette kan slå ut i år.

- Det er totalt 496 norskspråklige søkere fra andre utdanningsinstitusjoner og 274 utenlandske søkere til de to masterprogrammene, sier Bragelien til Paraplyen. Nær 90 prosent av de interne bachelorstudentene på NHH har søkt seg videre til en master, slik at det totalt sett er 1055 søkere til masterstudiene nå til høsten. I tillegg regner vi med rundt 150 interne og eksterne søkere til våren, og vi ligger dermed an til å få over 1200 søkere til masterstudiene kommende studieår, sier han.

Økningen i de interne søkertallene på hele 28 prosent kan forklares av at bachelorkullet som ble tatt opp i 2004 var 21 prosent større enn kullet som ble tatt opp året før. I tillegg ser det ut til at flere av bachelorstudentene blir ferdige på de normerte tre årene slik at de kan begynne på masterstudier nå til høsten.

Det kan også se ut som at NHH kan nå målet om økt kvinneandel på masterstudiene. Hele 41 prosent av de eksterne norske søkerne er kvinner. Kvinneandelen i den totale søkermassen er på 38 prosent. Men ingenting er avgjort før karakterene er gjennomgått.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive