Jenterekord for NHH

I dag offentliggjøres søkerstatistikkene og poenggrensene fra Samordna opptak. Antall jenter som får tilbud om plass på siviløkonomstudiet er 41,8 prosent, noe som er ny rekord. Også i år går inntakskravet opp.

20.07.2007 - Knut André Karlstad


Det ligger an til rekordhøy jenteandel på bachelorstudiet i økonomi og administrasjon til høsten. 41,8 prosent av de som får tilbud om plass på studiet er jenter, noe som er en oppgang på 5,7 prosentpoeng fra 2006. Hard satsing på å øke jenteandelen på NHH har båret frukter.

Tøffere krav
Også inntakskravet har gått opp, etter rekordsøking til studiet i vår, og på tross av at man i høst tar inn flere studenter enn i fjor. Ordinær poenggrense er i år 58,7, mot 57,8 i 2006. Søkere under 21 år uten forbedret vitnemål (primærkvoten) må i år ha 57,5 poeng for å komme inn. Her var grensen 56,5 i fjor.

- Opptaket viser at NHH opprettholder sin sterke posisjon, og at vi derved får svært gode studenter, uttaler Rektor Jan I. Haaland. - Jeg er spesielt glad for at NHH for første gang ser ut til å få en kvinneandel på over 40 prosent i opptaket til bachelorstudiet. Dette er et resultat av en målrettet satsing for å øke kvinneandelen blant studentene, sier Haaland.

Denne satsingen bestod blant annet av at ble det arrangert en egen jentedag for potensielle NHH-studenter i mars. 100 jenter fra hele landet ble invitert til en faglig og sosial sammenkomst på høyskolen, noe som ble godt tatt imot.

Små endringer på masternivå
På masterstudiet i økonomi og administrasjon er det en liten økning i antall tilbud som sendes ut til eksterne søkere - 181 i år, mot 167 i 2006. Her er kvinneandelen 40,7 prosent (43,7 i fjor).

Masterstudiet i regnskap og revisjon (MRR) tilbyr plass til 153 søkere i 2007, en oppgang på 23 fra fjoråret. Kvinneandelen på MRR er i år 38,9 prosent, mot 37,7 prosent i 2006.

Tallene for masterstudiene gjelder kun eksterne søkere. Majoriteten som begynner på masternivå kommer direkte fra bachelorstudiet på NHH.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive