Sterk økning for Phd-programmet

Norges Handelshøyskole (NHH) ønsker i disse dager 18 nye Phd-studenter fra ni forskjellige nasjoner velkommen. - Alle er vel kvalifiserte og valgt omhyggelig ut blant 135 søkere, forteller dekan for Phd-utdanningen Anna Mette Fuglseth.

21.08.2007 - Kristian T. Marthinsen


Therese Sverdrup skal bruke de neste fire årene til å forske og undervise ved NHH.

Det er ikke bare kvalifikasjoner som gir inngang til NHH. I år har høyskolen fokusert sterkt på at studentenes forskningsområder skal passe godt inn i de ulike fagmiljøene ved NHH.

Faglig bredde
Therese Sverdrup skal bruke de fire neste årene til å forske på teamarbeid ved institutt for strategi og ledelse (SOL). Sverdrup har hovedfag i psykologi, og ønsker å se nærmere på hvordan uskrevne psykologiske kontrakter i teamarbeid oppstår og vedlikeholdes. Hun har allerede hatt kontakt med Bergens Tidende, som for noen år siden gikk over til å jobbe i en teamstruktur.

- Jeg liker godt den faglige bredden her på handelshøyskolen. Her jobber forskjellig fagpersoner som sosiologer, økonomer og psykologer sammen. Det synes jeg er viktig og så synes jeg det er spennende, sier Sverdrup.

Dekan for doktorgradsutdanningen forteller at det er flere nyheter med årets opptak. Blant annet er kontraktene med den enkelte Phd-student ny for årets opptak. Fra i år vil den enkelte students kontrakt være individuell, med tema og milepæler for den enkelte.

- Vår oppgave er å gjøre dere klare for forskerstillinger i et internasjonalt miljø. Dere kommer til å generere mye ny kunnskap, og til å gi nye forskningsresultatet. Det betyr at en doktorgradsavhandling er et risikabelt prosjekt. Det kommer til å bli et hardt arbeid med mange vanskelige valg og frustrasjoner, men slik er det å være forsker. På den annen side vil dere oppleve mange øyeblikk av glede og spenning, sa Anna Mette Fuglseth til de nye phd-studentene under velkomstseremonien på NHH mandag 21. august.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive