Skal skrive NHHs historie

Elisabeth Bjørsvik og Yngve Nilsen er ansatt for å skrive NHHs 75-års jubileumsbok. Første arbeidsdag var 1. august, og den nye boken skal være ferdig til jubileet i 2011.

16.08.2007 - Kristian T. Marthinsen (tekst og foto)


Professor Bjørn L. Basberg (t.v) og arkivleder Signe P. Morvik studerer gamle protokoller sammen med forfatterne Elisabeth Bjørsvik og Yngve Nilsen.

De to forfatterne søkte hver for seg på stillingen som ble utlyst i vinter. I slutten av juni fikk de beskjed om at styringsgruppen ønsket at de skulle dele på oppdraget. Bjørsvik og Nilsen møttes deretter for å lage en prosjektskisse.

Deler arbeidet i to
Jubileumsboken vil bli på omtrent 400 sider samlet i ett bind. Forfatterne vil samarbeide om hele boken, men Elisabeth Bjørsvik vil først og fremst ta for seg den eldste delen av NHHs historie. Yngve Nilsen tar for seg tiden etter 1986.

Et naturlig skille går i 1986 fordi det markerte slutten på boken som ble utgitt til 50-års jubileet, men også fordi at NHHs monopol på siviløkonomiutdanningen tok slutt i 1985.

De to forfatterne skal også inneha den rette kompetanse for å ta fatt på arbeidet. Nilsen, som til daglig er forsker ved Senter for Næringslivshistorie ved Handelshøyskolen BI, har hovedfag i økonomisk historie fra UiO samt en doktorgrad fra TIK (Senter for Teknologi, Innovasjon og Kultur, UiO). Bjørsvik har på sin side hovedfag i historie og en doktorgrad i økonomisk historie fra NHH, og jobber som fagansvarlig ved Norsk Vasskraft- og Industristadmuseum.

NHH fra nye vinkler
I følge leder for styringsgruppen, professor Bjørn L. Basberg, skal boken legge vekt på NHHs rolle i samfunnet.

Nilsen og Bjørsvik skriver ett og ett kapittel som de leverer til styringsgruppen for gjennomlesing.
- Vi har fått to dyktige forfattere som på en måte er litt utenfra, selv om Elisabeth Bjørsvik har utdannelse herfra. Jeg venter meg nye vinkler som jeg ser frem til å lese om, sier Basberg til Paraplyen.

En omfattende fotoinnsamling er alt i gang. Det planlegges systematiske intervjuer, ikke minst med eldre medarbeidere. En bredt sammensatt referansegruppe for prosjektet er også under opprettelse



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive