Ny internasjonal forsker ved NHH

Rina Ray er ny assistant professor ved institutt for foretaksøkonomi. Ray kommer fra en PhD-stilling ved Kelley School of Business i USA, og ved NHH skal hun i all hovedsak forske og undervise i finansiell økonomi.

08.08.2007 - Kristian T. Marthinsen (tekst og foto)


Tilsettingen av Rina Ray er et resultat av instituttets internasjonale rekrutteringsfremstøt på det internasjonale jobbmarkedet i finans. I januar var det fjerde gang institutt for foretaksøkonomi deltok på jobbmarkedet American Finance Association i Chicago.

- Et scoop
I Chicago intervjuet NHHs komité blant andre Rina Ray. Og av kontorsjef Kristin Reichel Teigland blir Ray omtalt som et scoop for NHH.

Nylig publiserte Ray en artikkel i Journal of Financial and Quantitative Analysis som omhandler medias rolle i å drive verdien av IT-selskaper opp.

- Vi fant ut at media var usignifikant sett opp i mot andre ukjente faktorer, så vi kan ikke klandre media, sier Rina Ray.

Sammen med mannen, som kommer fra Østerrike, hadde Ray sett etter en jobb i Europa, og etter en drøy uke ved NHH begynner hun å finne seg godt til rette.

- Det er en nydelig by. Jeg likte veldig godt fjellene og sjøen da jeg besøkte NHH tidligere i år, sier Ray som innser at livet i Norge kommer til å bli ganske annerledes enn i USA.

- Livet går mye raskere i USA. Man stresser og løper mye mindre i Norge, sier den ferske forskeren.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive