Gjerde og Sættem hedret for lærerinnsats

Professorene Øystein Gjerde og Frode Sættem ble hedret med NHHs pris for fremragende lærerinnsats under immatrikuleringen mandag 13. august. Studentenes tilbakemeldinger viser at kurset til Gjerde og Sættem er et av de mest gjennomtenkte og best tilrettelagte kursene i bachelorprogrammet.

14.08.2007 - Kristian T. Marthinsen


Fremragende lærere, Øystein Gjerde (t.v) og Frode Sættem (t.h) med rektor Jan I. Haaland etter seremonien.
FOTO: Helge Skodvin

- Øystein Gjerde og Frode Sættem er fleksible, allsidige og dyktige forelesere som gjennom mange år har forelest i en rekke temaer innenfor finans og økonomisk styring både på høyere og lavere nivå. Gjerde og Sættem har tatt intensjonene i kvalitetsreformen på alvor. Det sa rektor Jan I. Haaland da han delte ut prisen for fremragende lærerinnsats.

Egen stil
Juryen bak årets tildeling la også vekt på Gjerde og Sættems personlige stil og engasjement som bidrar til at studentene fatter en ekstra interesse for fagene. Det fikk også de drøyt 400 nye studentene oppleve da prismottakerne holdt sine takketaler.

- Jeg vil få takke juryen for å ha fattet en utmerket beslutning, sa en smilende Øystein Gjerde fra podiet i Aulaen.

For Frode Sættem ble hederen nesten som et lite jubileum.
- Det er 25 år siden jeg selv ble immatrikulert her på NHH. Det er en veldig spennende studieplass å komme til, med store muligheter for faglig fordypning. Som student møter man skolen først og fremst gjennom foreleserne.

Ekstra innsats
Sættem hadde også tenkt nøye over hva som kjennetegner gode forelesere.
- De har en god struktur på forelesningene og kursene, de har en god faglig plattform og de har en entusiasme i det å formidle. Gode forelesere kan vekke studentenes faglige interesse.

Sættem og Gjerde underviser i BED030 Investering og finans i bachelorstudiet. I forbindelse med overgangen til de nye kurssekvensene i bachelorstudiet har de jobbet intenst med den pedagogiske utfordringen det er å engasjere stadig større kull av studenter i de store obligatoriske kursene.

- Vi har alltid lagt ned mye arbeid med tanke på forelesningene i alle våre kurs, fortalte Gjerde. Og da blir en utmerkelse som dette svært motiverende for oss.

Frode Sættem og Øystein Gjerde har hatt et tett samarbeid gjennom mange år. De siste årene har de delt kurset i bachelorstudiet. Prisen deles også likt mellom dem.
- Jeg er glad for at vi nå, som før, kan bidra til gode forelesninger, og det er en stor glede å dele denne prisen med en nær venn og kollega, sa Gjerde til forsamlingen.Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive