NHH-studenter løser OL-utfordringer

Fem norske studenter har brukt påsken ved IMD i Lausanne, Sveits og vurdert hvordan man sikrer økonomisk bærekraftig gjenbruk av OL-anlegg. 50 studenter fra Europa, deriblant to fra NHH, deltok i Deloittes årlige Student Business Forum.

19.04.2007 - Red.


De norske studentene som deltok på Student Business Forum er Frode Johannesen (BI), Thomas Huang (NTNU), Henna Lappi (NHH), Jørgen Holterud Aarsnes (NHH) og Ole Ruch (UiO).

Mellom 700 og 800 studenter fra hele Europa søkte om plass på Deloittes Student Business Forum. Kun 50 studenter fikk plass, deriblant 5 nordmenn som nå besitter kunnskap Tromsøs OL-organisasjon kan ha stor nytte av.

Relevant for Norge
- Caseutfordringen under årets Student Business Forum har vært hvordan sikre bærekraftig utvikling av stadionanleggene besluttet bygget i forbindelse med OL i London i 2012. Selv om London og Tromsø har ulike utfordringer knyttet til gjenbruk, er det klart at mange av ideene og løsningene også er relevante for den norske søkerbyen., sier NHH-student Henna Lappi. Hun er en av de fem norske studentene som deltok.

Ifølge Lappi kom det fram flere forslag om både hvordan man bygger og forvalter anleggene på en miljømessig forsvarlig måte, hvilke eierkonstellasjoner det er hensiktsmessig å ha, og hvordan man sikrer deltagelse i prosjektene fra lokalsamfunnet som sikrer at lokalbefolkningen drar nytte av OL og anleggene - også etter at vinterlekene er over.

Olav Strøno i Deloitte er ikke i tvil om at de norske studentene kan gi Tromsø nyttige innspill.

- Det har ikke manglet på ideer og forslag fra de 50 håndplukkede studentene i Lausanne. Jeg er sikker på at Tromsø kunne fått en rekke nyttige innspill og ikke minst verdifull inspirasjon fra studentene i sin kommende søknadsfase. Det sier Strøno til NTB.

Ikke bare økonomi
Studentene har i løpet av noen hektiske dager fått en grundig innføring i sportsøkonomi fra eksperter i Deloitte og IMD. Blant annet har studentene lært hvordan enkelte av fotballens giganter, som Real Madrid og Manchester United, drifter sine stadionanlegg.

- Vi har ikke bare sett på de økonomiske sidene av OL-anlegg, men også hvordan man legger til rette for at stadionanlegg lever videre som olympiske ikoner. Vikingskipet på Hamar er et godt eksempel på et stadion som mange år etter OL er etablert som et ikon. Utfordringen for slike anlegg er å sikre langsiktighet i den økonomiske driften, sier Henna Lappi, som til daglig studerer ved Norges Handelshøyskole i Bergen.

-------------------------------
Om Student Business Forum

Student Business Forum arrangeres årlig av Deloitte og finner sted ved et av verdens mest anerkjente læresteder for økonomisk utdanning, IMD i Lausanne i Sveits. Bakgrunnen for Student Business Forum er å gi noen av de beste studentene i Europa anledning til å møte eksperter fra Deloitte og IMD og løse realistiske og konkrete forretningsutfordringer. Det er en omfattende rekrutteringsprosess som ligger bak utvelgelsen av de 50 studentene blant 7000 søkere. Studentene må blant annet ha toppkarakterer og ha tidligere internasjonal erfaring.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive