NHH landets mest populære

Stadig flere vil studere ved NHH.

NHH har oppnådd tidenes beste søkertall. Antall søkere har økt med 18 prosent og økningen er størst blant jenter. Siviløkonomiutdanningen ved NHH er nå landets mest populære studieretning.

27.04.2007 - Red.


Siviløkonomutdanningen ved Norges Handelshøyskole peker seg ut som en av vinnerne i søkertallene som ble offentliggjort fra Samordna Opptak i dag.

Fornøyd studiesjef, Jorun Gunnerud.

Andre ned - NHH opp
2033 søkere har NHH på førsteplass. Det gjør siviløkonomutdanningen ved NHH til landets mest populære studieretning.

Økningen skjer til tross for at søkertallene på landsbasis har gått ned med 1,2 prosent.

- Vi er kjempefornøyd med en økning på 18 prosent blant søkerne som har NHH som førstevalg. At interessen for siviløkonomutdanningen ved NHH er så høy skyldes et godt arbeidsmarked og at vi har klart å synliggjøre de varierte mulighetene utdanningen gir, sier studiesjef Jorun Gunnerud ved NHH.

Kvinner på siv.øk
NHH har også satt ny jenterekord. 786 kvinnelige søkere har NHH som førstevalg. Det er en økning på 35 prosent i forhold til i fjor.

- Selv om de mannlige søkerne fremdeles er i flertall, viser økningen at vi har nådd bredt ut og at kampanjen har truffet våre kvinnelige søkere, sier Gunnerud.

- Jenteandelen blant førsteprioritetssøkerne er på 39 prosent. Av erfaring vet vi at oppmøteprosenten blir noe høyere, så vi har godt håp om å nå målet på 40 prosent kvinnelige studenter.

NHH tar opp 430 studenter til siviløkonomutdanningen.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive