Helse-samarbeid med Harvard

FOTO: University of Harvard

Bertil Tungodden og Alexander Cappelen ved Institutt for samfunnsøkonomi var nylig med på å planlegge en stor helsekonferanse ved Harvard University. Temaet for konferansen 26. - 27. april var "Ansvar for helse".

26.04.2007 - Kristian T. Marthinsen


Alexander Cappelen har vært med å organisere en stor helsekonferanse på Harvard, men får desverre ikke anledning til å reise selv.
FOTO: Helge Skodvin

Konferansen handler om hvem som har ansvaret for befolkningens helse.
- Det er en veldig stor og påkostet konferanse. For dem som er interessert i dette feltet er det en imponerende gruppe foredragsholdere, forteller Cappelen.

Ansvar for helse
- Utgifter til helsevesenet er i økende grad knyttet til atferdsrelaterte sykdommer, og spørsmålet om hvem som skal betale behandling av slike sykdommer blir stadig mer aktuelt, sa Cappelen til Silhuetten i fjor.

Det er i økende grad personlig valg om røyking, drikking, trim, mat og seksuelle vaner som har innvirkning på befolkningens helse. Det skriver Harvard i agendaen for seminaret.

Positivt for NHH
Sammen med Tungodden og professor Ole F. Nordheim ved Universitetet i Bergen har Cappelen bidratt til organiseringen av helsekonferansen.

- Det unike er at konferansen samler en rekke fremtredende forskere fra en rekke ulike fagfelt som filosofi, økonomi og medisin. De som deltar er altså både teoretikere og praktikere, sier Cappelen som mener at denne konferansen er en fin måte å profilere NHH på.

- Harvard er jo et veldig godt universitet, og å samarbeide med dem tror jeg teller positivt for NHH, sier han.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive