Fjerdeplass i KPMGs case competition

NHH-laget som kvalifiserte seg til den internasjonale finalen i KPMG Case Competition endte på fjerdeplass. - Vi er veldig godt fornøyde, sier Kine Barth, en av de fire på laget.

26.04.2007 - Knut André Karlstad


Etter å ha vunnet den norske finalen gikk de fire NHH-studentene Kine Barth, Frank Skavland, Thomas R. Johansen og Svein Holmås videre til den internasjonale finalen i Sør-Afrika. Der klarte de som første norske lag i historien å gå helt til finalerunden.

- Vi er veldig godt fornøyde, og vi føler vi ikke kunne gjort det noe særlig bedre enn det vi gjorde. Vi løste to case den første dagen og kom videre, som ett av fire lag, til finalen. Det har ikke skjedd tidligere at et norsk lag har greid det. Stort sett fikk vi gode tilbakemeldinger. Men noe vi ikke gjorde, som mange av de andre lagene gjorde, var å bruke mere tall, og gjerne fiktive regnskaper. Vi mente det var litt feil å gjøre det. I tillegg fikk vi gode tilbakemeldinger på språk, og at vi hadde god struktur, forteller Kine Barth.

Presentasjonstrening hjelper
Det var et lag fra Tsjekkia som vant konkurransen. I finalen måtte lagene jobbe med et diamantselskap fra Sør-Afrika, og blant annet ta hensyn til samfunnet rundt bedriften, leverandører, svarte arbeideres rettigheter og etiske retningslinjer. Alle casene tok utgangspunkt i reelle bedrifter og situasjoner.

De norske studentene har tradisjonelt sett ikke hevdet seg noe særlig i presentasjonsteknikk i slike sammenhenger. Dette ser ut til å være i ferd med å forandre seg.

- Når det gjelder presentasjonstrening synes jeg man blir bedre og bedre til dette på NHH. Nå har man presentasjoner i nesten hvert fag på masternivå. Tidligere har lag fra Norge ikke vært veldig gode på dette. Å få mer presentasjoner i undervisningen har hjulpet. Det er positivt, sier Barth.

Kjempeopplevelse
Etter at konkurransen var avsluttet ble studentene tatt med på rundreise sammen med KPMG både i Johannesburg og Cape Town, og turen var vel verdt strevet.

- Å være med på slike ting er veldig fint, for du får erfaringer som du ikke får i studiet til vanlig. I tillegg får man bedre kjennskap til bedriftene som arrangerer det. Vi hadde en kjempeopplevelse med reisen, avslutter Kine Barth.

Les tidligere artikkel om konkurransen


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive