Vil ha åpne styremøter

NHHs styre vedtok torsdag å åpne NHHs styremøter for offentligheten. Til grunn for vedtaket ligger nye, presiserte retningslinjer for møteoffentlighet ved NHH. Styret sa også ja til å opprette en ny masterprofil i energi, ressurs, - og miljøøkonomi.

31.10.2007 - Kristian T. Marthinsen


Den nye, engelskspråklige masterprofilen får oppstart høsten 08. Styret uttrykte stor begeistring for profilen og utviklingsarbeidet som er gjort på relativt kort tid.

Christensen leder ny styringsgruppe
Styret vedtok å opprette en styringsgruppe som skal evaluere NHHs styrings- og organisasjonsstruktur. Mandatet er tredelt, både ledelsesform på institusjonsnivå, den indre faglige organiseringen og den administrative organiseringen skal vurderes.

Spørsmål som valgt eller tilsatt rektor, ekstern styreleder, faglig organisering og ledelse, samt evaluering av utvalgsordningen vil stå sentralt. Men også avdelingsstruktur og det administrative støtteapparatet vil bli evaluert.

Det legges opp til en bred og åpen prosess hvor hele organisasjonen involveres. Gruppen skal ledes av prorektor Gunnar E. Christensen, med representanter fra fagstab, administrasjon, samarbeidsutvalget og NHHS.

Kostnadsstudie av nybygget i gang

Etter møte med Kunnskapsdepartementet og Statsbygg i juni, der NHH orienterte om at høyskolen ønsker å få nybygget inn under den såkalte kurantbyggordningen, har Statsbygg besluttet å gå videre med byggeprosjektet.

Statsbygg vil ta en endelig avgjørelse om full prosjektering og gjennomføring av byggeprosjektet i løpet av februar 2008, når en kostnadsstudie og usikkerhetsanalyse er gjennomført. Med fremdriften det da legges opp til vil nybygget kunne stå ferdig i desember 2010, opplyser Statsbygg.

Rektor Jan I. Haaland orienterte styret om at nybygget er omtalt i Statsbudsjettet for 2008, under kurantbyggordningen. Haaland understreket at dette er et positivt signal, men pekte også på usikkerhetene i forhold til byggepriser og høykonjunkturen Norge er inne i. Se også: Dobler NHHs bygningsmasse

Vil ha omdømme- og forskningssak
Styret vedtok å formelt opprette NHH Alumnifond. Det ble orientert om eksternt finansiert forskning i NHH-miljøet og arbeidsgruppens vurdering av forholdet mellom NHH og SNF. Dette vil bli behandlet som en egen sak i desembermøtet.

Styret ba også om å få en sak om omdømmme og forskningspublisering til desembermøtet. Utgangpunktet for dette var en diskusjon om Financial Times-rangeringen og hva NHH gjør i forhold til dette, samt utviklingen når det gjelder forskningspublisering.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive