Ny bok om norsk-tyske forbindelser

I 2006 feiret Det tysk-norske studiesenter ved Christian-Albrechts-Universität (DNSZ) i Kiel 20-årsjubileum. Nå foreligger det en bok om det norsk-tyske samarbeidet. Ingrid Simonnæs ved NHH er en av redaktørene.

22.10.2007 - Red.


Norsk-tysk bok

I anledning 20-års jubileet til Det tysk-norske studiesenteret ble det i september 2006 holdt et tverrfaglig symposium i Kiel med foredrag av fem norske og fem tyske forskere som belyste norsk-tyske forbindelser og felles interesser på en rekke forskjellige områder.

Ett år etterpå foreligger nå boken 20 Jahre Deutsch-Norwegisches Studienzentrum in Kiel. Beiträge zur interdisziplinären Jubiläumstagung 14.−15.9.2006 der ni av foredragene utgis i bearbeidet form. Ingrid Simonnæs, professor i tysk ved Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon, er medredaktør for boken.

I boken presenteres foredragene av blant andre tidligere NHH-rektor, Carl. J. Norstrøm "Innflytelse fra Tyskland på utviklingen av faget bedriftsøkonomi i Norge", Joachim Wolf, universitetet i Kiel, "De nordiske lands lederstil" og Jörn Thiede, en av gründerne til DNSZ, "Norsk-tysk samarbeid i polar- og havforskning: perspektiver og muligheter".

Merk at boken er på tysk.

Boken koster kr 80 og kan bestilles fra
Professor Ingrid Simonnæs
Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive