IT-avdelingen lanserer Vista

De kommende ukene skal Bjørn Ivar Grøttå og IKT-lærling Hoang Thanh Dang installere det nye operativsystemet Windows Vista på flere av de ansattes arbeidsstasjoner. Det blir et tryggere system, men fører også med seg flere endringer på kort sikt.

22.11.2007 - Magne Krogstad Asphjell


IKT-lærling Hoang Than Dang

- For det første gjør vi dette fordi Vista er et sikrere operativsystem enn det eksisterende Windows XP. Det er også høyskolens intensjon å ligge langt fremme i bruken av ny teknologi, forklarer Bjørn Ivar Grøttå.

Sammen med IKT-lærling Hoang Than Dang (bildet) skal Grøttå etter planen gjøre ferdig installasjonene for den vitenskapelige fagstaben før året er omme.

Noen endringer
- Forandringene for brukerne er ikke veldig store. De største endringene ligger i et nytt brukergrensesnitt, mens de fleste funksjonene er de samme som før. Brukerne kommer nok til å merke størst forskjeller i programmene i office-pakken. Denne har blitt mye mer funksjonell, sier Grøttå.

IT-avdelingen har sørget for å kvalitetssjekke at alle NHH-programmer fungerer på den nye plattformen, men noen programmer vil nok føles en del anderledes. Det er spesielt e-postprogrammet Outlook som vil bli forandret.

Brukerne mister blant annet alle e-postadresser som tidligere lå i hurtigmenyen. Så dersom brukerne har noen viktige kontaktpersoner kan det være lurt å lagre dem i et eget dokument under overføringen.

Ta vare på dataene dine
For at den enkelte ansatte skal kunne få med seg sine personlige innstillinger over i den nye versjonen er det viktig at den ansatte er til stede under installasjonen. I tillegg er det viktig at alle filer er lagret på det personlige området, og ikke lokalt på maskinen.

- Alle filer som er lagret på de ansattes personlige områder blir selvfølgelig med automatisk. De som har lagret filer lokalt på C-stasjonen bør derfor flytte disse over på det personlige området. Hvis man ønsker å beholde innstillinger som gjelder utseende, bokmerker og så videre er det imidlertid viktig at man også er til stede når vi gjør installasjonen. Vi kommer til å melde fra i god tid før vi planlegger oppdateringen, beroliger Grøttå.Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive