Status i nybyggsaken

Som det tidligere er informert om, har det vært arbeidet med å få realisert nybygget på høyskolens tomt som et såkalt kurantprosjekt. En slik løsning innebærer at Statsbygg står som utbygger og eier av nybygget, mens NHH blir leietager hos Statsbygg.

10.12.2007 - Red.


Tidlig på høstparten besluttet Statsbygg å gå videre med en kurantprosjektløsning, og har satt i gang et arbeid for å få avklart de økonomiske og volummessige forutsetningene for prosjektet. I dette ligger at Statsbygg først vil gjennomføre en kostnadsstudie og en usikkerhetsanalyse før en endelig beslutning om prosessen videre, herunder opplegg for detaljert skisseprosjektering og gjennomføringen av byggeprosjektet, kan fattes. De nevnte analysene gjøres i nært samarbeid med både den prosjekteringsgruppen som ble valgt for om lag et år siden (Link Arkitekter og Opticonsult) og med høyskolen, og ventes avsluttet i slutten av februar.

Med det analysearbeidet som for tiden gjennomføres av Statsbygg, har høyskolens egen idé- og ressursgruppe - der høyskolens fagstab, administrasjon, studenter og eksterne styremedlemmer er representert - tatt en pause. Gruppen vil etter planen gjenoppta sitt arbeid når Statsbygg i februar/mars neste år har lagt premissene for det videre prosjekteringsarbeidet.

Det vises for øvrig til informasjonen som ble gitt henholdsvis på Paraplyen før sommeren, og i høstens første nummer av K7 Bulletin:


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive