Samfunnsøkonomi best i Norge

Lars Sørgaard og Alexander Cappelen feirer med Champagne

Norges forskningsråd har foretatt en evaluering av økonomifaglig forskning i Norge. Tjue enheter er analysert, og i den ferske rapporten troner NHH på delt førsteplass.

18.12.2007 - Kristian T. Marthinsen


Sammen med Økonomisk institutt ved UiO fikk Institutt for samfunnsøkonomi ved NHH betegnelsen "Excellent".

- Sammenlignet med Oslo var vi helt like, unntatt på to punkter, og der var vi bedre. Så noen er mer excellent enn andre, sa en fornøyd Øystein Thøgersen da Institutt for samfunnsøkonomi feiret seieren tirsdag formiddag.

Institutt for foretaksøkonomi og SNF fikk begge nest beste karakterer - "very good".

Positivt for hele NHH-miljøet
Det er arbeidet som ble gjort i tidsrommet fra 2000 til 2005 som har blitt analysert av forskningsrådet. Ved Institutt for samfunnsøkonomi skulle de gjerne sett arbeidet som har blitt gjort de seneste årene også ble tatt med i evalueringen.

- Vi skulle gjerne hatt med de to siste årene også. For vi er i front og vi rykker i fra, for å snakke stafettspråk, sa Thøgersen.

- Vi har hatt et trykk med fokus langs flere dimensjoner. Vi er et strømlinjeformet institutt hvor ting fungerer, og vi har en riktig motivasjon.

Rektor Jan I. Haaland er fornøyd på hele skolen vegne.
- Både Institutt for samfunnsøkonomi, Institutt for foretaksøkonomi og SNF kommer godt ut av det i denne evalueringen. Dette er en grundig evaluering av økonomisk forskning i Norge, og jeg synes det er fantastisk at alle miljøene fra NHH som har blitt evaluert har fått gode karakterer, sa Haaland til Paraplyen under feiringen.

Excellent
Institutt for samfunnsøkonomi får karakteren "excellent" i hele fire kategorier.
Kategoriene Publiseringsaktivitet, nasjonal forskningsinnflytelse, forskningssamarbeid og overordnet inntrykk får toppkarakter av Norges forskningsråd.

Andre kategorier som måles er:

  • * Publisering i ledende tidsskrift
  • * Originalitet i forskningen
  • * Internasjonal topp-posisjon
  • * Doktorgradsprogrammet
  • * Rekruttering
  • * Internasjonal forskningsinnflytelse

God, bedre, best
Norges forskningråd ønsker å gjennomføre holdbare undersøkelser. Evalueringen som nylig ble gjennomført, er nå ute på høring i forskningsmiljøene. Ifølge forskningskoordinator, Bjarte Grønner ved NHH, gjør de dette for å få en best mulig oversikt over den økonomiske forskningen i Norge.

Han fremhever at resultatene fra evalueringen også må brukes til å finne ut hvor vi har forbedringspotensial.

- Norges Forskningsråd går systematisk gjennom institusjonene i Norge. Denne evalueringen gir oss data som viser hva som er de sterke miljøene ved NHH og at vi faktisk er gode.

- Resultatene er veldig bra for NHH. Nå må vi fortsette å jobbe for å tette igjen på toppen, sa rektor Haaland til de fremmøtte da Institutt for Samfunnsøkonomi feiret topplasseringen.

Stinn brakke da samfunn feiret topplasseringen.
Det var stinn brakke da samfunn feiret topplasseringen.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive