Budsjett med rom for satsing

I budsjettet for 2015 er det satt av 14,6 millioner til spissing av forskning, utdanningsteknologi, internasjonalisering, nettprosjekt og organisasjonsutvikling.

12.12.2014 - Kristin Risvand Mo


- Jeg er svært fornøyd med at vi har kommet i havn med et budsjett som har økonomiske rammer til å iverksette NHHs strategiske satsinger. Det har vært utfordrende å få dette til, men organisasjonen har jobbet svært godt og konstruktivt, sier administrerende direktør Nina Skage.

Digital eksamen

NHHs budsjett for 2015 ble behandlet i styremøte torsdag 11. desember. Budsjettet blir på 416 millioner kroner. Av dette går ca. 284 millioner til fastlønn og ca. 132 millioner til drift.

14,6 millioner kroner er satt av til strategiske satsinger, der 9,3 millioner går til nettprosjekt, internasjonalisering og utdanningsteknologi. Dette inkluderer midler til å bygge opp en infrastruktur for digital eksamen.

Videre settes det av midler til fem postdoktorstillinger knyttet til spissing av forskning.

Statlig effektivisering

I statsbudsjettet for 2015 får hele statlig sektor et kutt i bevilgningen. Det er forventet at NHH skal bidra til avbyråkratisering og effektivisering tilsvarende 2 millioner kroner.

I NHH-budsjettet har sentraladministrasjonen samlet redusert driftsutgiftene med 7,5 prosent, noe som utgjør ca. 7,2 millioner kroner.

Dette omfatter blant annet innsparinger knyttet til drift av bygg, reisevirksomhet, reforhandling av avtaler, redusert overtid og annonsekostnader.

Færre faste årsverk

Det er budsjettert med 101,3 faste årsverk i sentraladministrasjonen, en nedgang fra 104,3 i 2014. Dette er i tråd med føringene som ble lagt av styret i den foreløpige budsjettbehandlingen i oktober.

Reduksjonen blir gjennomført ved naturlig avgang, vakante stillinger og omprioritering av oppgaver internt i sentraladministrasjonen.

I 2015 skal det gjøres en gjennomgang av de samlede administrative årsverkene ved NHH, slik styret tidligere har bedt om (se også styresak fra juni og desember 2014 -lenke).

Fem administrative stillinger vil bli omfordelt inn mot prosjekter på de strategiske satsingsområdene.

Muligheter for den enkelte

- 2015 blir et veldig spennende år på NHH, sier Nina Skage.
- Vi skal jobbe med å utvikle organisasjonen og se på hvordan vi kan levere på de strategiske satsingene gjennom økt bruk av prosjektorganisering. Derfor har vi også besluttet å ansette en prosjektsjef i stillingen som tidligere var viseadministrerende direktør.

NHH har planer for flere prosjekter, for eksempel utdanningsteknologi og nettprosjekt. I tillegg vil det komme nye. Ved å organisere oppgaver i prosjekter skal høyskolen bruke de interne kreftene på nye måter.

- Det er på denne måten jeg ønsker å videreutvikle menneskene i organisasjonen. Dette kan erstatte kjøp av eksterne tjenester og gi en god utvikling for den enkelte medarbeider, sier Nina Skage.

Les artikkel i Paraplyen fra juni 2014: Økonomi, strukturstrategi, akkreditering og teknologi

Les artikkel i Paraplyen fra desember 2013: Vedtok budsjett for 2014


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive