Studentene tar «selfie» til studentkortet

Roy Myklebust (Foto: Martin Hoang Nguyen)

Siden 1995 har Roy Myklebust tatt bilder av nye studenter til studentkortet. Etter 19 år er det slutt.

13.08.2014 - Martin Hoang Nguyen


Fra og med i høst kan studentene selv ta bilder til studentkortet. På biblioteket er det rigget til PCer og webkameraer, som brukes til billedtaking av studenter selv. Tidligere har Myklebust brukt en hel uke hver høst til å ta bilder av studentene.

- Vi må tenke fremover i tid. Noen må ta over dette arbeidet en gang, og da er det lettere å ta over det nye systemet hvor studentene kan ta bilder selv. Dette er et stort sprang fremover, sier Myklebust.

Idéen om å lage en slags fotoboks hvor studentene kan ta bilder selv har Myklebust hatt i mange år. I januar i år begynte han å gruble på dette seriøst, og fikk Terje Berger fra IT-avdelingen til å utvikle systemet for at studentene kan ta bildene selv.

Mer tid til henvendelser

Foreløpig er Myklebust fortsatt tilstede under billedtakingen og hjelper studentene. Etter hvert vil noen studenter kunne ta over arbeidet. Dette gir han mer tid til andre ting og lover at han skal svare raskere på henvendelser.

- Tidligere har jeg måtte utsette på å svare på henvendelser om adgangskontroll. Ved at studentene nå kan ta bilder får jeg mer tid til å ta imot henvendelser.

Nå som studentene kan ta bilder selv, blir hele prosessen mer avslappende for studentene. De kan nå velge det bildet de selv er fornøyd med.

- Før har det vært en lang prosess for å ta bilder med mye kø og tidspress. Jeg har tidligere valgt det bildet av studenten jeg er fornøyd med, og ikke nødvendig det studentene selv er fornøyd med, forklarer Myklebust.

- Jeg er veldig stolt av arbeidet Terje Berger har gjort. Dette er en milepæl for høyskolen, avslutter han.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive