Skipsklokken klang for Jebsen-senteret

Aud Jebsens tre slag i skipsklokken markerte åpningen av Kristian Gerhard Jebsen-senteret i går ettermiddag. Et samlet NHH-miljø rettet en stor takk til Jebsen-familien.

29.04.2014 - Sigrid Folkestad Foto: Helge Skodvin


Som en drømmegave i desember 2012, ga Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen 24 millioner kroner til NHH. Pengegaven skulle brukes til å bygge et høyteknologisk læringssenter. Denne pengesummen var den største, enkeltstående gaven til en norsk økonomisk utdanningsinstitusjon noensinne.

Hedre minnet om Kristian Gerhard Jebsen

I går kunne Aud Jebsen og sønnen Hans Peter Jebsen komme tilbake til NHH for å åpne Kristian Gerhard Jebsen-senteret. Det inneholder et spesialdesignet auditorium, grupperom, arbeidsplasser og vrimlearealer, alt med topp moderne teknologisk utstyr.

Som en maritim gest til rederifamilien Jebsen, hentet administrerende direktør Nina Skage fram skipsklokken, og med Aud Jebsens slag i klokken var senteret høytidelig innviet.

Det er Aud Jebsen som har etablert stiftelsen. Dette gjorde hun sammen med sine tre sønner i 2009, for å hedre minnet om avdøde Kristian Gerhard Jebsen og hans innsats for norsk og internasjonal skipsfart og næringsvirksomhet. De har siden 2009 særlig støttet medisinsk og marin/maritim forskning samt kulturformål.

Norges største tankrederi

Hans Peter Jebsen er styreleder i stiftelsen, og han kontrollerer det familieeide Kristian Gerhard Jebsen Skipsrederi, som er Norges største tankrederi.

Jebsen sa i sin introduksjon på åpningsseremonien at de har noen helt bestemte kriterier å gå etter når de velger hvem de ønsker å støtte, og dette er kriterier som det suksessrike rederiet selv har fulgt.

- Hardt arbeid, at de jobber internasjonalt, de må ha en god kultur og jobbe i team og ha en systematisk og analytisk tilnærming til arbeidsoppgavene.

En positiv forskjell

Jebsen sa videre at han håper og tror at stiftelsens bidrag kan gjøre en positiv forskjell.

- NHH har alltid stått for høy kvalitet både på bachelor - og masterutdanning. Tre av våre topper i ledergruppen kommer alle fra NHH, sa Hans Peter Jebsen.

Nå kan også studenter som kommer hit på executive-utdanningen få tilgang på topp utstyr, i internasjonal klasse.

- Dette vil ære min fars navn, sa Hans Peter Jebsen.

Familien Jebsen fikk en rekke godord med seg på åpningen i går, både fra rektor Frøystein Gjesdal, dekan ved NHH Executive William Brochs-Haukedal og programleder for MBA i Økonomisk styring og ledelse Trond Bjørnenak. Flere faglige innslag ga også et innblikk i NHH-forskernes arbeid, blant annet ble professor Katarina Kaarbøe, som for tiden er på forskningsopphold på Stanford University, intervjuet av Nina Skage via Lync.

Professor Trond Bjørnenak er programdirektør for NHHs Executive MBA i Økonomisk styring og ledelse.
De to administrerende direktørene i AFF og NHH Mai Vik og Nina Skage.
Styreleder i stiftelsen K. G. Jebsen Hans Peter Jebsen, administrerende direktør ved NHH Nina Skage og rektor Frøystein Gjesdal.
Fra venstre: Daglig leder i Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen Kåre Rommetveit, professor Siri Pettersen Strandenes, bachelorstudent og medlem av styret i studentforeningen Joachim Kompalla og sist, men ikke minst Aud Jebsen, enken etter skipsrederen som har gitt stiftelsen navn.
Professor i skipsfartsøkonomi Stig Tenold sammen med Aud Jebsen. Kristian Gerhard Jebsens familie ønsket å hedre den avdøde skipsrederens minne og hans innsats for norsk og internasjonal skipsfart og næringsvirksomhet. Derfor tok Aud Jebsen i 2009 initiativet til å danne Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen, som hun etablerte sammen med sine tre sønner.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive