Publiserer mer i prestisjetidsskrifter

Forskerne ved NHH har publisert rekordmange forskningsartikler i tidsskrifter med særlig høy prestisje, viser ny rapport.

04.04.2014 - Øyvind Torvund


Tallene fra Database for statistikk om høyere utdanning (DBH) viser en økning i publikasjonspoeng på nivå 2, som er tidsskrifter med særlig høy kvalitet. I 2012 var tallet 63,3, mens tallet for 2013 er 87,2.

En lang prosess

- Å få publisert artikler i de mest anerkjente tidsskriftene er en krevende prosess. De nye tallene er derfor svært gledelige, og viser at vi har forskere med sterk motivasjon og utholdenhet, sier viserektor for forskning, Helge Thorbjørnsen.

Antall publikasjonspoeng på nivå 2 per førstestilling er godt over gjennomsnittet for resten av sektoren.

- Fra en starter å jobbe med en artikkel til den er publisert i en toppjournal kan det gå opp mot tre til fem år. På grunn av at prosessen er så omfattende og krevende, vil produktiviteten til den enkelte forsker variere fra år til år. Men fokuset for vår del vil alltid være kvalitet fremfor kvantitet, og slik sett er denne utviklingen i tråd med vår strategi, sier Thorbjørnsen.

NHH hadde også en økning i publikasjonspoeng samlet sett: Fra 156,5 i 2012 til 188,3 poeng i 2013.

Vil spisse forskningen

For å heve kvaliteten på forskningen ytterligere, er det også startet et arbeid med spissing av forskningen på NHH.

- Vi må tørre å prioritere, og for å få god forskning trenger vi sterke forskningsgrupper. Det kreves et tett samarbeid også internasjonalt, og vi må bli flinkere til å gi næring til forskere og forskergrupper som publiserer i de internasjonale toppjournalene. Spissingen er nødvendig for at vi skal kunne publisere jevnlig i de ledende tidsskriftene, men det er også viktig for å tiltrekke seg internasjonale studenter og dyktig fagstab, sier Thorbjørnsen.

Utmerket forskning ved FSK

Nylig ble også instituttevalueringen av Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon (FSK) klar. Der fikk de karakteren «utmerket» innen området korpuslingvistikk og terminologi av de eksterne fagpersonene som evaluerte kvaliteten på forskningen.

- Jeg er imponert over forskningen på FSK. De gjør det bra på flere fagområder til tross for at de er et lite institutt, sier Helge Thorbjørnsen.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive