November

Stabsseminar på mandag

Mandag 6. desember har Institutt for samfunnsøkonomi stabsseminar. Seminaret er ved Fredrik Sjøholm fra Stockholm School of Economics. Temaet er Foreign ownership and wages; Results from matched worker-firm data.

Publisert: 02.12.2004
Les hele saken


Innvielse av nye lokaler

Onsdag 1. desember etter lunsj er alle invitert til innvielse av informasjonsavdelingens nye lokaler. Det blir servert gløgg og pepperkaker.

Publisert: 30.11.2004
Les hele saken


Stort ansvar

Forskarane har eit stort ansvar i verda i dag. Det meiner Holbergprisvinnaren Julia Kristeva som denne veka kjem til Bergen.

Publisert: 30.11.2004
Les hele saken


Stor interesse for massasje

Personal- og organisasjonsavdelingen melder om stor interesse for å prøve massasjestolen. De er veldig fornøyd med responsen så langt, men håper at flere i vitenskaplig stab tar turen innom massasjerommet.

Publisert: 30.11.2004
Les hele saken


Dårligst i Norden

Nordmenn er dårligere til å etterutdanne seg enn våre nordiske naboer, ifølge EUs senter for utvikling av yrkesutdannelse (CEDEFOP).

Publisert: 29.11.2004
Les hele saken


Flere forskere

Antall forskere øker ved universitetene, høgskolene og forskningsinstituttene, ifølge ny statistikk fra NIFU STEP.

Publisert: 26.11.2004
Les hele saken


HAS-prøve for Omland

Fredag 26. november holdes det muntlig prøve for Lars Erik Vikeså Omland for hans spesialoppgave på høyere avdeling, spesialfag samfunnsøkonomi.

Publisert: 25.11.2004
Les hele saken


Gründerskolen: Dobling av søkertall

Det var 56 søkere til Gründerskolen i Bergen i år. Søkertallet er dermed mer enn fordoblet sammenlignet med fjoråret som hadde 25 søkere. 29 studenter vil få tilbud om studieplass.

Publisert: 25.11.2004
Les hele saken


Felles stabsseminar

Institutt for samfunnsøkonomi og Institutt for foretaksøkonomi har felles stabsseminar fredag 26. november. Seminaret er ved Tore Ellingsen fra Stockholm School of Economics. Tema er What You Sell Is What You Lend? Explaining Trade Credit Contracts.

Publisert: 25.11.2004
Les hele saken


Tar temperaturen på NHH

I tråd med det strategiske handlingsprogrammet for NHH og signaler fra arbeidsmiljøutvalget (AMU) vil personal- og organisasjonsavdelingen nå kartlegge det psykososiale arbeidsmiljøet på høyskolen.

Publisert: 24.11.2004
Les hele saken


Nytt forskningsmagasin fra SIU

Senter for internasjonalisering av høgare utdanning (SIU) lanserer et nytt forskningsmagasin. Magasinet har fått navnet Global Knowledge og omhandler samarbeid innen forskning og høyere utdanning mellom Norge og land i Sør og Øst.

Publisert: 24.11.2004
Les hele saken


Kunnskapstørste nordmenn

Folk vil vite mer om forskning. I en norsk undersøkelse sier 84 prosent at de er opptatt av forskningsbasert kunnskap, men bare 25 prosent sier de er godt informert om forskningsstoff.

Publisert: 24.11.2004
Les hele saken


Er lingvistikk relevant for SOL?

I dag vil professor Sunniva Whittaker fra Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon holde foredraget Anvendt lingvistikk: hva kan den anvendes til? Er lingvistiske perspektiver relevante for SOL fagene?

Publisert: 23.11.2004
Les hele saken


Akademisk Google

Google lanserer en søkemotor for forskning og vitenskap. Tjenesten er gratis og gir mulighet til å søke på nøkkelord og å hjelpe videre med å finne bøker, rapporter og akademiske publikasjoner, ifølge avisen The Guardian.

Publisert: 23.11.2004
Les hele saken


Ny studentpris i konkurranserett og konkurranseøkonomi

Konkurransetilsynet lanserer en pris for mastergradsstudenter i samfunnsøkonomi og rettsvitenskap.

Publisert: 22.11.2004
Les hele saken


Haugstvedt holder seminar

Tirsdag 23.november vil professor Curtis P. Haugstvedt fra Ohio State University holde foredraget Persuasion: An overview of some of the research findings.

Publisert: 22.11.2004
Les hele saken


Stabsseminar i dag

Mandag 22. november holder Institutt for samfunnsøkonomi stabsseminar. Seminaret er ved Hilde Ch. Bjørnland, Universitetet i Oslo. Temaet er Identifying the Interdependence between US Monetary Policy and the Stock Market.

Publisert: 22.11.2004
Les hele saken


Fra NHH til Posten

Trainee-stillinger i store konsern er få og veldig populære. Les om NHH-kandidat Marie Øymyr (25) som fikk trainee-stilling i Posten i konkurranse med over 650 andre.

Publisert: 19.11.2004
Les hele saken


Elektronisk massør på NHH

- Dette er et bra tiltak. Undersøkelser viser at det er veldig viktig med forebyggende behandling, sa rektor Per Ivar Gjærum, da han prøvde den nye massasjestolen som NHH har fått låne av arbeidsmiljøsenteret.

Publisert: 18.11.2004
Les hele saken


Stabsseminar i dag

Sharon Shavitt holder stabsseminar i dag klokken 12.15 i møterom 3, SNF.

Publisert: 18.11.2004


Trege siviløkonomer

Hele 78 prosent av siviløkonomstudentene brukte lengre tid på å fullføre studiet enn hva utdanningens lengde skulle tilsi, ifølge en ny undersøkelse fra Statistisk sentralbyrå.

Publisert: 18.11.2004
Les hele saken


HAS-prøve for Skudal og Andresen

Fredag 19. november holdes det muntlig HAS-prøve for Thomas Skudal og Erik Andresen. Deres skriftlige arbeid har tittelen Status for selskapsfinansiering og corporate governance i Norge - fra teori til praksis.

Publisert: 17.11.2004
Les hele saken


Et vindu mot verden

Universitetet i Bergen gjør forskningen sin tilgjengelig for alle gjennom det nye publiseringsarkivet Bergen Open Research Archive (BORA). NHH er invitert til å være med.

Publisert: 17.11.2004
Les hele saken

10 ÅR I ST.PETERSBURG


Les tidligere saker i Paraplyen om samarbeidet mellom NHH og School of Management, St. Petersburg State University :

NHH-delegasjonen tilbake fra St. Petersburg
NHH underviser i St. Petersburg


NHH styrker samarbeidet med St. Petersburg

NHH har inngått en utvidet samarbeidsavtale med St. Petersburg State University, School of Management. - Det planlegges nå å etablere et Executive MBA-program etter modell av tilsvarende program i Vilnius i Litauen, sier John Andersen, leder av internasjonalt kontor ved NHH.

Publisert: 17.11.2004
Les hele saken


Om toppledere og legitimitet under kriser

På onsdagsseminaret i morgen vil doktorgradsstipendiat Tore Hillestad holde foredraget Hvordan påvirkes toppleders legitimitet ved kriser?

Publisert: 16.11.2004
Les hele saken


Disputas: Effekten av reklamekontekst på reklameeffektivitet

Bendik Meling Samuelsen disputerer for doktorgraden lørdag 20. november. Tema for avhandlingen er hvilken effekt annonsekontekst har på kundenes holdninger til merkevaren i annonsen, og hvor sterke disse holdningene er.

Publisert: 16.11.2004
Les hele saken


Pris til Gooderham og Lund

Paul Gooderham og Jørgen Lund fikk pris for "best paper in track" på den årlige internasjonale SMB-konferansen som ble arrangert i Newcastle 2.-4. november.

Publisert: 16.11.2004
Les hele saken


Stabsseminar om korrupsjon

Institutt for samfunnsøkonomi holder stabsseminar i dag. Seminaret er ved Bertil Tungodden, professor ved Institutt for samfunnsøkonomi. Temaet er How middle-men can undermine anti-corruption reforms.

Publisert: 15.11.2004
Les hele saken


Bjørn Helge Gundersen ny direktør i AFF

Gundersen overtar stillingen etter Atle Jordahl som har valgt å ikke forlenge sitt åremål som administrerende direktør i AFF. Gundersen overtar direktørstolen i AFF 15. november 2005.

Publisert: 15.11.2004
Les hele saken

BOLOGNAPROSESSEN

I 1999 møttes utdannings-ministere fra 29 land og universitetsledere fra hele Europa i Bologna for å drøfte den videre utviklingen av høyere utdanning i Europa og utfordringen med å videre-utvikle samarbeidet over landegrensene.

Visjonen om utviklingen av et europeisk rom for høyere utdanning innen 2010 er nedfelt i ministrenes erklæring fra møtet. Det er denne utviklingen som kalles Bolognaprosessen.

Bologna-erklæringen inneholder målsettinger om blant annet et to-trinns gradssystem med overgangsmuligheter mellom landene, fremme av mobilitet, fremme av kvalitetssikring og fremme av institusjonssamarbeid.

To år etter Bologna møttes ministrene igjen i Praha, deretter i Berlin. Antall medlemsland har nå økt til 40 land. Neste ministermøte vil være i Bergen i mai 2005.

Faktablad om Bolognaprosessen

En brosjyre om Bolognaprosessen er nå tilgjengelig fra Utdannings- og forskningsdepartementet.

Publisert: 12.11.2004
Les hele saken


Invitasjon til FIBE 2005

Fagkonferansen i bedriftsøkonomiske emner (FIBE) 2005 på NHH 6. og 7. januar setter fokus på samspillet mellom forskning og næringsliv. Påmeldingsfristen er 15. november.

Publisert: 12.11.2004
Les hele saken


Stabsseminar på fredag

Institutt for foretaksøkonomi har stabsseminar på fredag. Seminaret er
ved Audun Holme, professor i matematikk ved Universitet i Bergen.

Publisert: 11.11.2004
Les hele saken


Nasjonalt alumniseminar på NHH

Torsdag 11. november kommer over 30 representanter fra høgskoler og universiteter i Norge til NHH for å delta på et nasjonalt alumniseminar i regi av informasjonsavdelingen.

Publisert: 11.11.2004
Les hele saken

Fakta om MIB Forum

MIB Forum er et årlig arrangement som er organisert av masterstudenter i International Business gjennom MIB Council som er en del av NHHS.

Målet er å bringe sammen ulike fagmiljø og erfarne forretningsmenn for å ta seg av seriøse internasjonale problemer som norske bedrifter må forholdet seg til i utlandet.

MIB-studentene er en liten, men mangfoldig gruppe av studenter ved NHH. Bare én av fem søkere og totalt cirka 30 internasjonale studenter blir tatt opp hvert år.

Studentene kommer fra omtrent 20 land og flere enn 40 land har vært representert siden studiet ble etablert i 1986.

Kina: Store muligheter for de tålmodige

- Ikke prøv å endre Kina, forsøk heller å lære, sa Helen Hui fra Det Norske Veritas på MIB Forum 2004 som ble arrangert på NHH, torsdag 24. november. Norske bedrifter som ønsker å lykkes i Kina må bruke tid for å forstå den kinesiske handelsmåten og det kinesiske markedet. (English version)

Publisert: 11.11.2004
Les hele saken


Imitatoren Steinar

- Tilsynelatende er jeg bare en usedvanlig kjedelig byråkrat, men inni meg lever det mange festlige karakterer, sier Steinar Hesthammer til Bergens Tidende i dag.

Publisert: 11.11.2004
Les hele saken


Familiebakgrunnen avgjør

Selv om foreldrenes utdanningsnivå har stor betydning for barnas utdanningsnivå, skyldes ikke det utdanningen i seg selv. - Det er noe annet som ligger bak. Noe med organiseringen av familien, sier Kjell G. Salvanes.

Publisert: 11.11.2004
Les hele saken


Høstfest i sikte

Det var en entusiastisk forsamling av festklare ansatte som sto i kø foran resepsjonen i går for å sikre seg billetter til høstfesten på NHH.

Publisert: 10.11.2004
Les hele saken


Vannautomatene fortsatt stengt

Selv om NHH ikke lenger får vann fra Svartediket og springvannet betraktes som trygt, er høyskolens vannautomater fortsatt stengt. Det skyldes at alle filtrene må skiftes ut. Automatene vil være klare til bruk i løpet av noen dager.

Publisert: 10.11.2004


Onsdagsseminar ved Roy Howell

Professor Roy Howell fra Texas Tech. kommer onsdag 10. november for å holde seminar. Seminaret har fått tittelen Formative Measurement Models.

Publisert: 09.11.2004
Les hele saken


NHH får ikke lenger vann fra Svartediket

I løpet av helgen har drikkevanndistribusjonen til NHH blitt omdirigert fra Svartediket til Jordalsvannet. Vann- og avløpsetaten i Bergen kommune har brukt de siste dagene til å omdirigere vannforsyningen for flere tusen bergensere.

Publisert: 09.11.2004
Les hele saken


Ikke drikk kranvannet på NHH!

I den siste tiden har mange bergensere fått diaré av Giardia-parasitten. Det ble i dag klart at smitten kommer fra vannforsyningen i Svartediket, som også forsyner NHH med drikkevann. Ansatte og studenter bes om ikke å drikke vann fra springen og heller ikke bruke vannautomatene som er plassert på høyskolen.

Publisert: 05.11.2004
Les hele saken


Steinar som Sissel på TV laurdag

For dei som gjekk glipp av det sist; Laurdag kan du igjen oppleva Steinar Hesthammer som Sissel Kyrkjebø på NRK-TV.

Publisert: 05.11.2004
Les hele saken


Foredrag om design på Merino fredag

Kjetil Solli fra "Bilderogbokstaver" inviterer til å høre om design på Merino i dag.

Publisert: 04.11.2004
Les hele saken


Stabsseminar på foretak

Institutt for foretaksøkonomi holder stabsseminar på fredag. Seminaret er ved Thomas Philippon, Stern NYU. Temaet er Government Deficits and Interest Rates: a No-Arbitrage Structural VAR Approach.

Publisert: 03.11.2004
Les hele saken


Søkelys på veiledning

Veiledning, det nye masterstudiet og forholdet mellom studenter og bedrifter sto sentralt da PVS arrangerte Pedagogisk dag i går.

Publisert: 03.11.2004
Les hele saken


Premier til ivrige syklister

I går var det premieutdeling i årets "Sykle til jobben"-aksjon. Hovedpremien gikk til Magne Ludvigsen som hadde høyest pedalaktivitet av deltakerne. Han fikk et gavekort på 1000 kroner fra Laksevåg Sport.

Publisert: 03.11.2004
Les hele saken


Bronsesvampen til Haaland

Professor Jan I. Haaland ved Institutt for samfunnsøkonomi ble tildelt Bronsesvampen for høstsemesteret 2004. Han får ros for sine strukturerte og gode forelesninger.

Publisert: 03.11.2004
Les hele saken


Stabsseminar i dag

Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap holder stabsseminar i dag. Seminaret er ved førsteamanuensis Cecilia Lindblom fra Uppsala universitet.

Publisert: 02.11.2004
Les hele saken


Ny MiB-konferanse på torsdag

NHHs masterstudenter i International Business (MiB) vil gjenta fjorårets suksess med en egen konferanse for norsk næringsliv. Temaet i år er "China: Opportunities and Challenges".

Publisert: 02.11.2004
Les hele saken


Doktorgradsstipendiatstilling i energiøkonomi

Ved Norges Handelshøyskole er det ledig fireårig stipendiatstilling i energiøkonomi.

Publisert: 02.11.2004
Les hele saken


Onsdagsseminar

Cynthia Trapani Matthew fra Yale University holder ukens onsdagsseminar. Temaet er Developing experience-based (tacit) knowledge.

Publisert: 02.11.2004
Les hele saken


Ikke bare en nobelprisvinner...

I siste nummer av fagbladet Journalisten til Norsk journalistlag er det rykket inn en annonse for kompetansekatalogen Hvem kan hva ved NHH under tittelen "Ikke bare en nobelprisvinner, men Norges største økonomiske fagmiljø".

Publisert: 01.11.2004
Les hele saken


Postdoktorstillinger i økonomisk/administrative fag

Ved Norges Handelshøyskole er det ledige postdoktorstillinger. Stillingene er åremålsstillinger. Åremålsperioden er tre år med 33 prosent pliktarbeid.

Publisert: 01.11.2004
Les hele saken


Førsteamanuensis i markedsføring

Ved Norges Handelshøyskole er det ledig stilling som førsteamanuensis i markedsføring. knyttet til Institutt for strategi og ledelse.

Publisert: 01.11.2004
Les hele saken


Kurs i engelsk artikkelskriving

Det er fem plasser igjen på et kurs i engelsk artikkelskriving. Kursholder er Vivienne Knowles som er en erfaren og dyktig foreleser på dette temaet.

Publisert: 01.11.2004
Les hele saken


Invitasjon til Raftoseminaret 2004

I forbindelse med tildelinga av Raftoprisen til Rebiya Kadeer ,arrangerer Raftostiftelsen et seminar om menneskerettighetssituasjonen i Kina med spesielt fokus på Xinjiang og uighurene.

Publisert: 01.11.2004
Les hele saken


Stabsseminar er flyttet

Dagens stabsseminar klokken 14.15-15.30 er flyttet til Auditorium C.

Publisert: 01.11.2004


Stabsseminar i dag

I dag holder Institutt for samfunnsøkonomi stabsseminar. Seminaret er ved
Elmar Wolfstetter, Humboldt Universität, Berlin.

Publisert: 01.11.2004
Les hele saken


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive