Innovasjon på dagsorden
Årets CEMS-studenter skal forvandle ny teknologi om til en forretningsvirksomhet, blant annet i samarbeid med Den europeiske romfartsorganisasjonen (ESA).
15.08.2014 - Martin Hoang Nguyen
I løpet av en uke skal CEMS-studentene lære om innovasjon og hva som kreves for å gjøre teknologiske nyvinninger om til forretningsvirksomhet. Studentene skal bo sammen på Voss. Seminaret har fått tittelen «Turning Technology into new Ventures».
Reelle problemstillinger
Nytt i år er at NHH samarbeider med ESA. De ti siste årene har ESA hatt et samarbeid med CEMS-institusjonen Rotterdam School of Management.
- NHH er den første utdanningsinstitusjonen ESA samarbeider med utenom Rotterdam School of Management. Hvis samarbeidet med NHH blir vellykket er de innstilt på å fortsette å samarbeide med andre CEMS-institusjoner, forteller Tor Aase Johannessen, CEMS Academic director på NHH.
Det er den praktiske tilnærmingen som skiller CEMS-programmet Master in International Management fra fra andre opplegg på NHH.
- CEMS er i sin natur ment å være en praktisk tilnærmet masterutdanning. Her står såkalte skillsseminarer sentralt, som skal tilføre studentene ferdigheter som de ellers ikke ville fått. I løpet av årets "Block-seminar" skal studentene utarbeide en forretningsplan med forslag til nye produkter basert på bruken av teknologien som de skal presentere for ESA, forteller Johannessen.
ESA har utviklet en ny teknologi som de har fått patent på, som de håper at studentene kan hjelpe å utvikle videre.
- Oppfatningen om at studentene ikke kan bidra eller er kreative er tull. Studentene er kreative, og vi håper at studenter kommer frem til en anvendelse av produktet som ESA kan gå videre med.
Gode forutsetninger
Niels Eldering, Technology Transfer Manager i ESA, mener at studentene ved NHH har gode forutsetninger for å bidra til å utvikle teknologien videre.
- NHH har utmerkede studenter, og i CEMS-programmet, fra hele verden. Vi håper at studentene kan undersøke de økonomiske fordelene av teknologien og bidra til å gjøre produktet om til en forretningsvirksomhet, sier Eldering.
Tidligere har CEMS-studentene på NHH blant annet samarbeidet med Røde Kors i forbindelse med ett «Business Project». I sommer hadde Røde Kors implementert to av forslagene som studentene kom frem til i vår.
Mer enn bare fag
Selv om hovedformålet med seminaret er fag, er det også lagt opp til et sosialt program på kvelden, som kan være minst like viktig som det faglige.
- Vi ser at studentene former bånd og knytter kontakter som de holder på etter at uken er omme. Seminaret skaper en god identitetsfølelse blant studentene, og er en god start på CEMS-programmet for studentene, avslutter Stella Angove Gjerstad, CEMS Corporate Relations Manager ved NHH
|