Om usikkerhet i vitenskap
Mandag 8. mars holder professor Ragnar Fjelland fra Senter for vitenskapsteori ved UiB seminar om moderne vitenskaps forhold til fenomenet usikkerhet.
03.03.2010 - Red.
Moderne vitenskap må forholde seg til fenomenet usikkerhet i langt større grad enn tidligere. Forskning innenfor ulike vitenskaper har blitt mer bevisst på at uforutsette og uheldige bivirkninger må settes inn i en større ramme.
Således blir usikkerhet et fenomen som forskere ikke kan se bort fra, og flere retninger innenfor såkalt "postnormal" vitenskap er opptatt av hvorfor og hvordan dette gjøres. Med andre ord pekes det på at blant annet miljømessige og etiske dimensjoner har en legitim plass innenfor moderne forskning.
Men hva er den vitenskapsfilosofiske og -historiske bakgrunnen for dreiningen, og hvordan blir denne usikkerheten kommunisert?
Dette er blant spørsmålene professor Ragnar Fjelland fra Senter for vitenskapsteori ved Universitetet i Bergen tar utgangspunkt i på et seminar i regi av Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon mandag 8. mars. Interesserte fra alle deler av fagmiljøet ved NHH er velkomne til å delta.
Fjelland er fysiker og filosof. Han forsker blant annet på vitenskapsfilosofi, vitenskapsetikk, teknologifilosofi, forholdet mellom vitenskap og teknologi og vitenskapelig usikkerhet.
Les mer om Raganar Fjelland og usikkerhet i vitenskapen i en artikkel fra UiBs nettavis På Høyden
Usikkerhet i vitenskap Seminar med professor Ragnar Fjelland, Senter for vitenskapsteori, UiB
Dato: Mandag 8. mars
Tid: 10-12
Sted: Paviljongen, P11
|