Gjølberg vil bli UMB-rektor

Ole Gjølberg (Arkivfoto: Hallvard Lyssand)

Professor Ole Gjølberg driv valkamp for å bli rektor ved Universitetet for miljø og biovitenskap på Ås.

19.03.2010 - Hallvard Lyssand


I april skal Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) på Ås velja ny rektor.

Blant kandidatane Ole Gjølberg, som er professor ved Institutt for Økonomi og ressursforvaltning ved UMB. I tillegg til agronomutdanning er han siviløkonom (1972) og Dr. Oecon (1981) frå NHH, og professor II ved Institutt for foretaksøkonomi.

- Fordi eg meiner at eg kan bidra til å løfta UMB vidare innan utdanning og vitskap, svarar Gjølberg når Paraplyen spør kvifor han vil ha rektorjobben ved UMB.

Økonomi, rekruttering, publisering

Eit av valløfta til professoren er å retta opp økonomien til UMB. I 2009 hadde institusjonen eit driftsunderskot på 26 mill. kroner.

- Dette er ikkje berekraftig, konstaterer Gjølberg, og varslar både store og små endringar i økonomistyringa med vekt på kostnadskontroll og strenge prioriteringar dersom han vert valt.

- Vidare vil eg arbeida for å betre studentrekrutteringa til dei fagområda der søkinga er svak, særleg for ein del av det naturvitskapelige faga. Dette kan gjerast ved å fornye programporteføljen og å profilere fagtilboda på ein annan og betre måte enn i dag, seier Gjølberg.

Ei tredje sak han lover å tak i er å løfta den vitskaplege publiseringa både kvalitativt og kvantitativt.

- Det vil seia å auke talet på publikasjonar i dei leiande tidsskrifta (nivå 2) og å få til ei auke i publiseringspoeng per forskarårsverk, seier han.

Rektorvalet ved UMB finn stad i perioden 14.-16. april. Dersom ingen av kandidatane får 50 prosent av røystene vert det ein ny valomgang frå 19. til 21 april, skriv Østlandets Blad si nettutgåve.

Ole Gjølberg og Victor D. Norman (Foto: Hallvard Lyssand)
UMB-professor og professor II ved Institutt for foretaksøkonoi ved NHH, Ole Gjølberg, vil bli rektor ved UMB. Her er UMB-rektorkandidaten (t.h.) fotografert i samtale med tidligere NHH-rektor Victor D. Norman i forbindelse med NFB-konferansen ved NHH i fjor.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive