Sterke navn til NHH-symposiet
Hvordan overleve og komme styrket ut av en nedgangskonjunktur? Det er hovedspørsmålet under NHH-symposiet 2009. Temaet blir belyst av et sterkt lag av foredragsholdere. Listen spenner fra Kronprins Haakon og Jay B. Barney til Børge Brende og Jon Fredrik Baksaas.
05.02.2009 - Hallvard Lyssand
Elisabeth E. Rønneberg er leder for NHH-symposiet 2009.
2009-utgaven av NHH-symposiet blir arrangert 11. og 12. mars, og er den 14. i rekken. Overskriften for årets konferanse er "Kunsten å overleve - prestasjon i et langsiktig perspektiv".
- Målet for symposiet er å ha dagsaktuelle tema på agendaen. I fjor vår hadde vi over 100 møter med ulike deler av arbeidslivet. Deretter satte en gruppe på syv personer seg ned for å samle trådene og finne ut hvilke saker og problemstillinger folk var opptatt av, og å definere et tema, sier symposiet-leder Elisabeth Erdal Rønneberg.
Ut fra de rådende omstendighetene i verdensøkonomien er det neppe overraskende at hovedfokuset blir rettet mot ulike aspekter ved det å prestere på lang sikt - for eksempel hvordan bedrifter kan komme seg helskinnet gjennom nedgangskonjunkturer og t.o.m. komme styrket ut av dem.
Bredde og kvalitet
- Hvordan velger dere foredragsholdere?
- Vi vil ha bredde og belysning av hovedtemaet fra ulike vinkler. Målet er å ha en blanding av internasjonale og nasjonale foredragsholdere av høy kvalitet, sier Rønneberg.
Det målet mener årets symposiet-ansvarlige å ha nådd. På listen over foredragsholdere står blant andre strategi-autoriteten professor Jay B. Barney fra Ohio State University og Caroline Firstbrook som er leder for Accentures strategiavdeling for Europa, Latin-Amerika og Afrika.
Blant de norske gjestene er Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas, tidligere miljøvern- og nærings- og handelsminister, og nåværende leder av World Economic Forum, Børge Brende, og profilert kommentator, forfatter og tidligere hodejeger Elin Ørjasæter.
- Hvordan lokker dere foredragsholdere av dette formatet til å komme?
- Vi lokker med at NHH-symposiet er Nord-Europas største studentdrevne konferanse der 300 studenter arbeider frivillig. Det er unikt for symposiet, og den største motivasjonsfaktoren, sier Rønneberg.
- Honorar får ingen, legger hun til.
Kronprins Haakon er første foredragsholder under NHH-symposiet 2009. I 2007 var han til stede som tilhører.
Foto: Helge Skodvin
Kongelig innledning
2009-konferansens første foredrag blir holdt av Kronprins Haakon.
Kronprinsen er blant annet ambassadør for FNs utviklingsprogram UNDP og medlem av forumet Young Global Leaders. I foredraget sitt vil han sette fokus på hvordan finanskrisen rammer verdens fattige, hvilke konsekvenser krisen har for utviklingsarbeid og hvordan næringslivet kan bidra til å forbedre situasjonen.
Men hvordan får man tak i en kongelig foredragsholder?
- Vi kontaktet alle foredragsholderne på samme måte, kronprinsen inkludert, sier Elisabeth Rønneberg.
Hun syns det er hyggelig at han kommer til symposiet, og tror han vil bidra til bredden ved å han en litt annen innfallsvinkel til hovedtemaet enn andre deltakere.
Basert på påmelding har både tema og foredragsholdere falt i smak. Nesten 400 deltagere er påmeldt.
- Vi er godt fornøyd med påmeldingen så langt, men arbeider for å fylle alle plassene, slutter Rønneberg.
Kronprins Haakon vil blant annet bruke foredraget sitt under NHH-symposiet til å sette fokus på hvordan finanskrisen rammer verdens fattige. Bildet er fra NHH-symposiet i 2007, der kronprinsen var blant tilhørerne.
Foto: Helge Skodvin
Elisabeth E. Rønneberg er leder for NHH-symposiet 2009.
|