Hva jobber du med egentlig, Bjørnulf Hinderaker?
Paraplyen har vært i Paviljongen for å snakke med ukens fredagsgjest, Bjørnulf Hinderaker. Dagens tema i klippavdelingen er "store fly som prøver å lande i sterk sidevind."
24.04.2009 - Karen L. Valsø
Bjørnulf Hinderaker.
Navn: Bjørnulf Hinderaker
Alder: 46 år
År på NHH: 17 år
Hva jobber du med egentlig?
To ting - jeg har en undervisningsdel i tysk. Det er da samfunnsøkonomi og bedriftsøkonomi på tysk. I tillegg har jeg administrativt ansvar for translatøreksamen. For translatøreksamen starter forberedelsene allerede i desember. Vi har faktisk 30-årsjubileum for translatøreksamens avholdelse ved NHH i år. Fra 1979 har translatøreksamen teknisk sett blitt avholdt ved NHH, selv om formelt NHH-ansvar først kom i 1986. Den første translatøreksamen slik vi nå kjenner den ble avholdt i 1923 og da under Handelsdepartementet.
Hva har du gjort siste uken? Forberedelser til eksamen og veiledning av studenter.
Hva er det kjekkeste med jobben?
Ingen dag er lik en annen. Jeg vil si det er særdeles variert. Jeg er i kontakt med så forskjellige mennesker hver dag. Terskelen for å ta kontakt, spesielt på e-post, har jo endret seg. Det er jo både spennende og til tider vanskelig å svare alle.
Hva gjør du når du ikke er på jobb?
Jeg har to barn, så det blir mye kjøring til og fra aktiviteter. Ellers liker jeg veldig godt å gå turer og å lese. Men jeg skulle gjerne hatt mer tid til musikk.
Du vinner førstepremien i Lotto, hva gjør du?
Da ville jeg kjøpt en fin hytte ved sjøen. Det har jeg ønsket meg lenge. Jeg er veldig glad i havet - de store horisontene og lyset.
Hvis du var nødt til å velge annerledes, hvilken utdannelse/yrke ville du valgt?
Jeg tror ikke jeg ville valgt annerledes. Jeg har egentlig alltid vært fascinert av språk og økonomi. Det måtte kanskje blitt ingeniørfag? Konstruksjon og spesielt brobygging synes jeg virker veldig spennende - det er jo rene kunstverkene.
Har du en film/bok/musikk du vil anbefale?
Av filmer vil jeg anbefaler A Room with a View og Mitt Afrika, sistnevnte basert på Karen Blixens roman. Begge handler om å reise ut, være åpen og våge å oppsøke andre kulturer og landskaper.
Av bøker må det bli en klassiker som jeg til stadighet vender tilbake til, nemlig Thomas Manns Huset Buddenbrooks. En families forfall. Den handler om en families vekst og fall. Det er veldig interessant å se hvordan en generasjon kan klare å fortære hva foregående generasjoner har bygd opp. I tillegg har familieromanen klar inspirasjon fra Alexander Kielland. Han kom fra Stavanger, den byen hvor jeg er født.
|