Lagde drømmeleken

Sofie Forland (bildet) og Fredrik Lygren på 6. trinn ved Minde skole stakk av med seieren i NHHs store spillkonkurranse på Forskningsdagene. Drømmespillet kombinerer lek og matematikk på en kreativ og original måte, mener juryen.

24.10.2007 - Red.


Drømmespillet
Drømmespillet

Drømmespillet kan minne om LUDO, men med motsatt logikk (se bilde).

Deltakerne har hvert sitt hus. Ved å slå terningen konkurrerer man om en felles pott med brikker. Førstemann som fyller opp huset sitt med brikker, vinner.

Juryen, med NHHs gründerekspert Tor Aase Johannessen i spissen vurderer spillet slik:

Drømmespillet kombinerer lek og matematikk på en kreativ og original måte. Juryen vil spesielt trekke fram spillets fleksibilitet. Det kan spilles ute og er ikke avhengig av brett og brikker. Spillet kan også enkelt utvikles med mer avanserte regler. Idèskaperne får ros for kreativitet og oppfinnsomhet. Gratulerer!

Juryen, som i tillegg til Tor Aase Johannessen, bestod av Rune Mofoss (student) og Kristin Risvand Mo (forskningsformidler) valgte også å premiere to andre spill. Helle Sande fikk premie for Vov-Vov og Simon Bergstø for Kom over på den andre siden.


Vov-vov
Vov-vov

Populært Gründopol
Tema for NHHs forskningsstasjon på Festplassen var innovasjon og nyskaping. Under banneret Lag drømmeleken kunne barna, ved hjelp av enkle virkemidler, lage sitt eget drømmespill.

I tillegg fikk deltakerne prøve seg på NHHs egenkomponerte Gründerspill og Gründopol. Begge spillene er basert på stadiene i en innovasjonsprosess, fra idé til ferdig produkt, men med ulike utfordringer underveis.

Gründopolet var så populært blant 6-klassingene (og lærerne) på Skoledagen at tre Bergensskoler har satt seg på venteliste for å låne spillet. Også Gründerspillet er tilgjengelig for utlån på NHHs Informasjonsavdeling.

Juryens begrunnelse: Vov-Vov
Spillet er originalt og passer svært godt for de aller yngste. Den kombinerer tegning, fysiologi, geometri og lek på en enkel og annerledes måte. Juryen gir også honnør fordi spillet kan spilles alene! Idèskaperne får ros for kreativitet og nyskaping. Gratulerer!


Kom over på andre siden.
Kom over på andre siden.

Juryens begrunnelse: Kom over på den andre siden
Spillet er enkelt og genialt. Det kan spilles av unge som gamle, og er lett å lære. Det kan også utvides med flere rader. Spillet tar kort tid og kan fungere bra som et ventespill! Juryen roser den oppfinneren. Gratulerer!


Les mer om NHH og Forskningsdagene 07



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive