Søk midler fra Småforsk

Frist for å søke er 10. april 2015. Forskere i fast vitenskapelig stilling kan søke om midler i størrelsen kr 15.000-150.000 fra Småforsk.

10.03.2015 - Astri Kamsvåg


Strategisk forankring

Med utgangspunkt i NHHs strategi for 2014-2017 representerer småforskordningen et breddetiltak for forskningen ved NHH.

Formål

Formålet med ordningen er å sikre god bredde i forskningen og tilgang til såkornsmidler for forskere og forskergrupper uten store driftsmidler, for på denne måten å øke den totale forskningsvirksomheten ved NHH. Midlene skal kunne dekke utgifter til reiser, seminarer, datainnsamling, kurs, materiell, teknisk-administrativ assistanse og andre driftskostnader. Midlene skal komme enkeltforskere og forskergrupper til gode.

Krav og kriterier for ordningen

- Størrelsen på de enkelte bevilgningene er satt til kr 15 000 - 150 000, hvorav inntil 50 prosent kan dekkes via ordningen.

- Bevilgningene skal primært være ettårige, dvs. benyttes innenfor budsjettåret. Etablert praksis muliggjør imidlertid benyttelse av midlene frem til og med november påfølgende år.

- Mottakere av støtte må være forskere i fast vitenskapelig stilling.

- Instituttene må selv bruke ordinære driftsmidler (minimum 50 prosent av totalen) som egeninnsats.

Presisering egenandel: Instituttene skal benytte ordinære driftsmidler som egeninnsats, minimum 50 prosent av totalen. Det presiseres at driftsmidler inkluderer annuum / faggruppemidler / virksomhetskapital ved instituttene. Eksterne prosjektmidler kan ikke benyttes som egenandel. Unntak kan gjøres dersom ekstern aktør bidrar direkte med tilskudd til det konkrete småforskprosjektet. I slike tilfeller skal tilskudd være avtalt på søknadstidspunkt. Lønnsmidler eller midler fra NHHs interne fond kan ikke benyttes som egenandel.

Presisering bruk: Småforskordningen er ikke ment å dekke utgifter til IT-utstyr og telefoner som ikke er nødvendig for gjennomføring av prosjektet.

Søknadsprosess

Småforsk lyses ut sentralt. FFF håndterer søknadsprosessen og foretar en overordnet prioritering og tildeler, basert på innkomne søknader, rammer for instituttene. Instituttene håndterer videre faglig prioritering basert på tildelte rammer.

Retningslinjer for intern søknadsprosess ved NHH

- Søknadene sendes til eget institutt innen fristen. Søknadsskjema skal benyttes. Oversendes elektronisk til instituttkontakt.

- Søknadene godkjennes av instituttstyrer.

- Deretter videresendes søknadene (epost) til FAA ved Bjarte Grønner for behandling i FFF.

- FFF foretar overordnet prioritering og tildeler, basert på innkomne søknader rammer for instituttene.

- FAA oversender innvilgede søknader og totalramme til instituttet.

Basert på dette foretar instituttene endelige faglige prioriteringer og oversender Seksjon for økonomi for prosjektoppretting.

Kontaktpersoner

Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon: Maja Dame (tlf. 59825)

Institutt for finans: Mette Franck Johnsen (tlf. 59508)

Institutt for foretaksøkonomi: Kristin Reichel Teigland (tlf. 59431), Turid Gabrielsen (tlf. 59284)

Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap: Maren Dale Raknes (tlf. 59876)

Institutt for samfunnsøkonomi: Irene Grønningsæter(tlf. 59586)

Institutt for strategi og ledelse: Paal Fennell (tlf. 59705), Elaine Pettersen (tlf. 59437)

Frist

Søknader videresendes fra instituttene til FAA ved Bjarte Grønner (tlf. 59223) senest innen 17. april 2015.

Søknadene behandles deretter snarest av Utvalg for forskning, formidling og forskerutdanning (FFF).

Ramme for 2015 utlysningen er kr 871 000.

Informasjon fra Seksjon for økonomi

Småforsk prosjektet vil bli opprettet som en budsjettenhet hvor de ulike prosjektene blir tildelt eget analysenummer. Budsjettenheten blir i instituttets nummerserie, da bevilgningen nå ligger under ordinær bevilgning fra KD.

Det er meget viktig at man registrerer utgifter som skal føres på prosjektet med både budsjettenhet og analysenummer. Budsjettenhet og analysenummer blir opprettet av økonomiavdelingen på forespørsel fra instituttet.

Som nevnt over er et av kravene at egenandel er minimum 50 prosent av midlene. Eksempelvis vil et bidrag fra småforsk på kr. 75.000, utløse et krav om egeninnsats på kr. 75.000. Egeninnsats er vanligvis ordinære driftsmidler instituttene disponerer og avklares med instituttstyrer.

Før analysenummer til hvert småforskprosjekt opprettes skal egeninnsatsen på minimum 50 prosent være kontert. Det er instituttets ansvar å følge opp dette. Det leveres et kontert bilag til Seksjon for økonomi med fordelingen av egeninnsatsen, hvorpå Seksjon for økonomi oppretter analysenummeret og fører bilaget.

Kontaktperson på Seksjon for økonomi Kari Blom (tlf. 59201)


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive