Store forventninger til IAEE-konferansen

I juni 2016 er NHH vertskap for IAEEs internasjonale årskonferanse. - Vi skal bruke anledningen til å vise fram NHH og vår forskning, sier Gunnar S. Eskeland.

05.02.2015 - Tekst: Sigrid Folkestad


- Vi synes dette er fryktelig spennende, og konferansen gir NHH anledning til å gjøre seg bemerket på fagfeltet internasjonalt, sier Gunnar S. Eskeland, leder for programkomiteen.

IAEE (The International Association for Energy Economics) er en internasjonal organisasjon for energiøkonomer med 3500 medlemmer. Hvert år arrangerer IAEE en internasjonal konferanse.

Energi: forventninger og usikkerhet

Nå har NHH altså tatt oppgaven med å arrangere 2016-konferansen. Stikkordsmessig er tema energi, forventinger, usikkerhet og risiko, blant annet knyttet til grønne energikilder, energisikkerhet og petroleumssektoren.

- Hvilke konsekvenser dette skaper for næringsliv nasjonalt og internasjonalt, hører også naturlig inn under et slikt tema, sier professor emeritus Einar Hope. Han leder arbeidet med IAEE-konferansen.

- Vi har allerede sendt ut invitasjoner til toppfolk, sier Eskeland, professor ved Institutt for foretaksøkonomi.

Årskonferansene til IAEE trekker forskere, næringslivsledere og politikere. Så mange som 600 deltakere fra hele verden er forventet til NHH i 2016. I fjor var konferansen i New York, i år avvikles den i Tyrkia.

Einar Hope
Professor emeritus Einar Hope leder arbeidet med IAEE-konferansen ved NHH i 2016. På lunsj for en rekke forskere fra flere av instituttene, informerte han om foreløpige planer.
Foto: Helge Skodvin

Ulike fagfelt med innspill

4. februar inviterte Hope og Eskeland til et lunsjmøte for NHH-forskere. Mange forskere fra flere av NHHs institutter fikk presentert planer, foreløpige undertema og informasjon om sponsorer.

Både NHHs rektor Frøystein Gjesdal og administrerende direktør Nina Skage deltok på møtet.

Hope og Eskeland er svært glade for at NHH-forskere fra ulike fagfelt ønsker å bidra og støtte opp i planleggingsfasen. Møtet ga dem en anledning til å komme med innspill på tema, og de tok også en diskusjon på beste framgangsmåte for å sikre seg internasjonale profiler til de store foredragene.

IAEE-konferansen ved NHH har foreløpig fått hovedsponsorene Statoil og Statkraft, i tillegg til støtte fra BKK.

Konferansen blir avholdt på NHH fra 19. til 22. juni 2016.

Gå til nettsiden til IAEE-konferansen 2016.

Se også bloggen til The Energy Natural resources and the Environment

IAEE-konferansen 2016
Konferansekomiteen for IAEE 2016 ved NHH (fra venstre): Professor emeritus og leder for konferansen Einar Hope, organisasjonsleder Linda Rud, professor og leder for programkomiteen Gunnar S. Eskeland, PhD-student og studentrepresentant i NAEE (Norwegian Association for Energy Economics) Lisa M. Assmann og Olga Pushkash, administrativ koordinator for konferansen.
Foto: Helge Skodvin

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive