Sterke NHH-tider opp Stoltzen

Institutt for samfunnsøkonomi ved NHH stilte med hele ti deltakere under Stoltzekleiven Opp 2011, og det var mange gode tider som ble prestert på vei opp Sandviksfjellet.

27.09.2011 - Espen Bolghaug


Den som hadde meste fremgang fra i fjor, blant NHH-deltakerne, var professor Lars Mathiesen. Han forbedret seg med hele 1 minutt og 22 sekunder, og "løp Stoltzen" på 13.09. Til sammenlikning brukte han 16.22 første gangen han deltok i 2009.

- Jeg har forbedret meg med tre minutter på to år, og det er jeg veldig fornøyd med, sier Mathiesen.

Hemmeligheten?

Det var for et par år siden Instituttstyret tok initiativet til å starte en egne treningsgruppe. Maja Dame, Lars Søgard og Øystein Thøgersen var initiativtakerne.

På spørsmål hva som er hemmeligheten bak den formidable fremgangen, er det et analytisk svar som blir gitt av NHH-professoren.

- Fremgangen skyldes i all hovedsak to faktorer: jeg trener litt mer enn før og kanskje som en følge av det har jeg gått ned i vekt, sier Mathiesen, som røper at matchvekten nå er på 75-kilo.

Sterk treningsgruppe

Det var et generelt høyt nivå blant NHH-løperne, og tre av de ti løperne fra institutt for samfunnsøkonomi satte personlig rekord. Kurt Brekke "perset" med ett minutt, og Gernot Doppelhofer med 1 minutt og 6 sekunder, i tillegg til nevnte Mathiesen.

Men den raskeste fra NHH denne dagen var John Andersen. Lederen for Internasjonalt kontor har nesten gjort det til rutine å vinne sin klasse, og trengte bare 10 minutter og 40 sekunder opp fjellsiden.
- Det er mye lagfølelse her, og det er veldig sosialt å være med å trene, forteller den stadig raskere Lars Mathisen.

Selv har han begynt å sykle til jobb, og mener det er en utmerket måte å forberede både kropp og sinn til raske tider opp Stoltzekleiven.

- Stoltzen handler om å løfte seg opp. Det er jo høye kneløft hele veien, og da hjelper det å være vant med å tråkke ned pedaler og å ha mindre å bære på, mener Mathiesen.

Konkurranselyst

Selv om det er trivelig på trening, er det også et sterkt konkurranseelement inne i bildet.

- Det er klart det er intern kniving, men nå har jeg slått alle jeg føler jeg kan slå, smiler Mathiesen.

Denne høsten har man også renovert traseen opp Stoltzen.

- Jeg synes det har blitt veldig bra. De har gjort trinnene jevnere og tettet hull. Dessuten har trappen blitt bredere der den før var meget smal, noe som er fint når man skal passere noen. Nå må de bare få orden på det nederste gruspartiet, så er det perfekt, avslutter Mathiesen.

Se mer statistikk fra løpet her.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive