På forelesning med Nobelprisvinneren

Torsdag 8. september var viet til de nye æresdoktorene. Først gjennom et symposium i Aulaen, så gjennom foredrag i de mindre auditoriene. Et av de mest populære foredragene var ikke uventet Finn E. Kydland sitt, som ble holdt i auditoriet med samme navn som professoren.

In English.

09.09.2011 - Espen Bolghaug


Allerede et kvarter før Kydland startet sitt foredrag var rommet nesten helt fult, både av studenter og fagstab. Tittelen på foredraget var "Policy Consistency", og Nobelprisvinenren holdt et foredrag som både var informativt og tilgjengelig for den jevne NHH-student.

Hedret NHH

NHH har hedret Finn E. Kydland ved å tildele ham tittelen som æresdoktor, men under foredraget var det Kydland som hedret NHH.

-NHH har betydd mye for mitt akademiske liv, og jeg er veldig glad for at jeg befant meg her ved høyskolen da jeg fikk vite om Nobelprisen, sa Kydland.

Han siktet til at han på tidspunktet han fikk vite om nominasjonen til å vinne kanskje den største prisen en økonom kan få, holdt han forelesning for NHH-studenter.

- Faktisk sto jeg akkurat på dette stedet, fortsatte Kydland.

Etter at nominasjonen var et faktum, skiftet auditoriet navn til Finn Kydland auditorium.

Skulle bli bedriftsleder

Da Kydland ankom handelshøyskolen på midten av 60-tallet var det ikke makroøkonomi og økonomisk politikk han hadde i tankene.

- Jeg skulle egentlig blitt bedriftsleder og ante ingenting om samfunnsøkonomi før jeg begynte her. Heldigvis kom jeg i kontakt med mennesker som viste meg hva som virkelig er interessant, hvis ikke hadde jeg nok hatt en veldig kjedelig jobb i dag, avsluttet Kydland.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive