NHH-stipendiat til Forsker Grand Prix

Under Forskningsdagene i Bergen, fra 23. september til 2. oktober, arrangeres også Forsker Grand Prix. Fra NHH stiller Mario Guajardo fra Chile. Han er PHD-student, og forsker på hvordan man kan effektivisere kampoppsettet i fotball-ligaer.

04.09.2011 - Espen Bolghaug


Forskningsdagene i Bergen er et samarbeid mellom forsknings- og utdanningsinstitusjonene i Bergen. I løpet av ti dager i september og oktober hvert år, viser miljøene frem forskningsaktiviteter på nye og utradisjonelle måter. Dette for å bidra til å løfte frem forskningsbyen Bergen.

Gleder seg

For andre år på rad arrangerer man også Forsker Grand Prix under disse dagene. Her skal ti unge, lovende forskere få fire minutter på å engasjere publikum og dommere med arbeidet sitt. Tre av disse vil gå videre til en finale, der vil de få seks nye minutter til å presentere. Fra NHH deltar Mario Guajardo.

-Jeg gleder meg veldig til å presentere arbeidet mitt foran publikum. Jeg skal snakke om hvordan man ved bruk av matematikk kan sette opp kampoppsettet i fotball-ligaer. Ofte blir dette gjort tilfeldig, men ved bruk av matematikk kan en ta inn andre vurderinger, som for eksempel minimering av reisetid, sier Guajardo.

Og klarer han å overbevise dommere og publikum, kan han ende opp i den nasjonale finalen som holdes søndag 2. oktober.

-Dette er et tema mange har et forhold til. Jeg er fra Chile, og elsker fotball, så jeg håper på å smitte over noe av entusiasmen på publikum og dommere.

Kommer til NHH

De ti dagene med forskningsformidling vil foregå på Festplassen, midt i Bergen sentrum. Men det vil også være aktiviteter på selve utdanningsinstitusjonene som er med i samarbeidet. Blant annet vil man på NHH 30. september ha en omvisning av gatekunstprosjektet som ble satt i gang i forbindelse med høyskolens 75-årsjubileum.

Her vil Stipendiat Eirik Sjåholm Knudsen ta deg med på en vandring i gatekunsten på NHH, og forteller historien om hvordan kunstprosjektet ble til, hva gatekunst er og om NHHs forhold til kapitalismen.

Billetter til arrangementet er tilgjengelige fra mandag 5. september på Forskningsdagene sine hjemmesider: http://www.forskningsdagenebergen.com/

På hjemmesiden finner man hele programmet, samt annen informasjon om hva som vil foregå under arrangementet.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive