NHH-professor utnevnt til assosiert redaktør

Professor Kurt Brekke ved Institutt for samfunnsøkonomi er blitt invitert til å være medredaktør i det anerkjente tidsskriftet Journal of Economic Behaviour and Organization. Brekke har takket ja til vervet, og vil sitte som assosiert redaktør i tre år.

20.09.2011 - Espen Bolghaug


Tidsskriftet tar for seg teoretisk og empirisk forskning knyttet til økonomiske beslutninger, organisering og atferd, og det var hovedredaktør W.S Nielson som rekrutterte professor Brekke til redaktørvervet.

Indre motivasjon

-Det er ikke kroner og ører i dette her, så jeg gjør det for å øke min egen innsikt i fagfeltet, og for å kunne påvirke hvilken retning tidsskriftet tar, sier Brekke.

Jobben hans vil for det meste bestå av å lese gjennom potensielle artikler, og å få andre innenfor fagfeltet til å gi sine ekspertvurderinger på konkrete artikler.

Brekke vil deretter anbefale overfor hovedredaktøren hvorvidt artikkelen bør publiseres eller ikke. Tidsskriftet får omtrent 1000 artikler per år for vurdering, og rundt 85-90 prosent av disse vil få avslag.


Økt fokus på næringsøkonomi

Årsaken til at han ble valgt inn som medredaktør er at forlaget og redaktøren ønsker et sterkere fokus på næringsøkonomi som er mitt hovedfelt, forklarer Brekke.

Han møtte hovedredaktør Nielson under en konferanse i Oslo i august, og et par uker senere ble han tilbudt stillingen.

- Vi er om lag 20 assosierte redaktører, og jeg regner med å gå gjennom 10-20 artikler i året, avslutter NHH-professoren.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive