NHH medarrangør for forskningsfestival

Fredag 23. september starter Forskningsdagene i Bergen, og NHH er godt representert. Gjennom forskningsstasjoner, foredrag og et eget Forsker Grand Prix skal NHH vise både barn og voksne at forskning er viktig, spennende og ikke minst morsomt.

22.09.2011 - Espen Bolghaug


-Ingen andre steder får du presentert forskning på slike nye og spennende måter, som under denne landsdekkende, årlige festivalen, forteller leder for Forskningsdagene i Bergen, Jørgen Flint.

Det vil være arrangementer over hele landet i perioden 23. september til og med 2. oktober for å fremme forskning. I Bergen er det Universitetet i Bergen som er vertskap, mens flere andre institusjoner, deriblant NHH, er med og arrangerer.

Gatekunsten skal vises frem

Slik fremstår aulaveggen på NHH med gatekunst fra den polske gatekunstneren M-City

Nytt av året er at ikke all aktivitet foregår i sentrum, men at noe er flyttet ut til utdanningsinstitusjonene.

Den etter hvert mye omtalte gatekunsten på NHH sine vegger vil søndag 25 september bli vist frem med en omvisning av hvert enkelt kunstverk. Stipendiat Erik Sjåholm Knudsen vil være guide.

Les mer om kunstprosjektet her.

Festivalen starter fredag formiddag med ulike forskningsstasjoner på Festplassen. Her stiller NHH med en stasjon kalt "valglaboratoriet", der man kan lære mer om de ulike yrkesvalgene man kan ta som ung, og ikke minst forskjellen på dem.


Skal sjarmere dommerne

Senere på åpningsdagen er det Forsker Grand Prix. Her skal ti unge, lovende forskere få fire minutter hver på å engasjere publikum og dommere med arbeidet sitt. Tre av disse vil gå videre til en finale, der vil de få seks nye minutter til å presentere. Fra NHH deltar Mario Guajardo.

- Jeg gleder meg veldig til å presentere arbeidet mitt foran publikum. Jeg skal snakke om hvordan man ved bruk av matematikk kan sette opp kampoppsettet i fotball-ligaer. Ofte blir dette gjort tilfeldig, men ved bruk av matematikk kan en ta inn andre vurderinger, som for eksempel minimering av reisetid, sier Guajardo.

Og klarer han å overbevise dommere og publikum, kan han ende opp i den nasjonale finalen som holdes søndag 2. oktober.

-Dette er et tema mange har et forhold til. Jeg er fra Chile, og elsker fotball, så jeg håper på å smitte over noe av entusiasmen på publikum og dommere.

Det er fremdeles noen få gratisbilletter igjen. De kan fås ved henvendelse til Kristin Risvand Mo på kristin.mo@nhh.no.

Under følger en kort oversikt over hva NHH bidrar med under festivalen:

Fredag 23. september og Lørdag 24. september: festplassen: Forskingsstasjon: Valglaboratoriet.

Fredag 23. september kl. 18:00: Forsker Grand Prix, Grand Selskapslokaler.

Lørdag 24. september kl. 13.00 Hotel Norge (Ole Bull): En verden i endring, forskersamtale med blant annet Kjetil Bjorvatn og Lars Fredrik Svendsen. Ledes av Siri Lill Mannes.

Lørdag 24 september kl. 13.30 og 14.00: Bergen i verden, verden i Bergen. To foredrag på Cafe Sanaa, Marken. Først Bertil Tungodden, så Kristin Rygg.

Søndag 25 september kl. 13.00-14. 30: Oppdag gatekusnten på NHH. Omvisning og foredrag.

Onsdag 28. september: Walk the talk, filmvisning i Bergen Off Bibilotek, ved Ingeborg Kleppe.

Hjemmesiden til arrangementet finner du her.




Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive